Lukket nu – Åbent i dag 11:00 - 17:00
Erhvervsklubnyt

Erhvervsklubnyt

Nyheder til medlemmerne
Erhvervsklubnyt

Nyhedsbrevet udsendes direkte til erhvervsklubbens medlemmer fire gange årligt.

Sorø Kunstmuseum ønsker alle et godt nytår

Giersing på vej i Sorø
Harald Giersing kommer snart til Sorø

Invitation: Eksklusivt erhvervsklub-event (Oktober 2022)

Vi glæder os til at slå dørene op for efterårets særudstilling “Harald Giersing – modernismens fortællinger“. I den anledning inviterer vi erhvervsklubben til et eksklusivt arrangement på museet torsdag 27. oktober 2022 kl. 17-21.

Her vil undertegnede give en introduktion til Harald Giersings liv og værk. Ét af kunstnerens hovedværker “Fodboldspillere – Sofus header” (1917) har inspireret os til at invitere fodboldeksperten Frits Ahlstrøm, som vil fortælle meget mere om den legendariske fodboldspiller i Giersings berømte maleri – bedre kendt som Sophus Erhard “Krølben” Nielsen.

Frits Ahlstrøm (f. 1945) ved alt om fodbold. Han var sportsredaktør på Politiken og Alt om Sport. Senere informationschef i DBU, sportsdirektør i Brøndby IF og ansat i Danmarks Radio. Han var mediedirektør i UEFA i 15 år og pressechef for FIFA gennem mange år. Forfatter og bidragyder til en lang række bøger om fodbold og én af idémagerne bag Danmarks Fodboldmuseum, som åbner i 2026.

Der er sidste frist for tilmelding til dette arrangement mandag 24. oktober 2022.

På gensyn!

Anna Krogh
Direktør

Giersing - Selvportræt og Fodboldspillerne
Harald Giersing – Fodboldspillere og Selvportræt
Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke
Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke

Nyhedsbrev: September 2022

Sensommeren er over os og der er flere nye udstillinger på programmet. Vi har lige åbnet særudstillingen “Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke” i sidste uge, som I kan se frem til den 20. november.

Det er absolut sidste chance for at nå at se “Tilbage til rødderne”, der slutter på søndag. Vi afholder en festlig FINISSAGE på søndag kl. 14-16 med kunstneren Anna Bak, hvor vi også byder på et glas vin. 

Efterårets helt store særudstilling “Harald Giersing og modernismens fortællinger” åbner den 13. oktober. Dén er blevet til i tæt samarbejde med Randers Kunstmuseum og Faaborg Museum, hvor den har været velbesøgt. 

Sæt allerede nu X i kalenderen til et eksklusivt erhvervsklub-arrangement torsdag 27. oktober kl. 17-21. Nærmere info følger herom.

Vi glæder os selv sagt til det hele og håber vi ses på museet.

På gensyn!

Anna Krogh
Direktør

Frederik Næblerød foto Eddy Media
Kunstneren Frederik Næblerød. Foto: Eddy Media

Invitation: Maj 2022

Lørdag den 11. juni har vi glæden af at invitere alle medlemmer af Erhvervsklubben og Kunstklubben med på en spændende kunsttur til København.

Dagen starter kl. 10, hvor vi besøger den fremadstormende billedkunstner Frederik Næblerød i hans værksted i København S. Næblerød er en af de helt store stjerneskud på den danske maleriscene og er netop nu aktuel en soloudstilling på Horsens Kunstmuseum. 

Efter værkstedsbesøget drager vi mod Glyptoteket, hvor Sorø Kunstmuseums direktør Anna Krogh og eventansvarlig Vanja Falk vil give jer en indføring i særudstillingen “Suzanne Valadon – model, maler, rebel”. Vi regner med, at programmet slutter ca. kl. 12.30.

Man er selv ansvarlig for transporten til og fra København. Ved tilmelding fremsender vi et detaljeret program for dagen (herunder adresser og p-info).

Arrangementet er eksklusivt for medlemmer af Sorø Kunstmuseums Erhvervsklub og Kunstklub. Det koster 150 kr. at deltage inkl. croissant/juice ved ankomst samt adgang til Glyptoteket. Tilmeld dig her

Husk, at vi har fernisering på sommerens særudstilling “Tilbage til rødderne” torsdag 19. maj kl. 17-19. Læs mere her

Vi glæder os til at se jer til en dejlig dag!
Anna Krogh
Direktør 

Sorø Kunstmuseum og Den Grønne Scene
Sorø Kunstmuseum og Den Grønne Scene

Nyhedsbrev: April 2022

April står for døren og der er påskeferie i sigte. Vores sanselige særudstilling “Seimi Nørregaard: Underverdenens Parykparade” slutter søndag 24. april, så det gælder om at komme forbi og se den, mens den stadig er her.

I påskeferien er der “Æggeteater” fra tirsdag til søndag kl. 11-14, hvor børn og voksne kan lave æg om til karakterer i et skuespil. Værkstedet er inspireret af Seimi Nørregaards eventyrlige univers, hvor der også er mulighed for at iklæde sig forskellige roller og karakterer.

Sorø Kunstmuseum har i lighed med alle landets museer gennemført den nationale brugerundersøgelse sidste år og fået resultatet af den for ganske nylig. Vi er meget taknemmelige over de positive tilkendegivelser.

Vi fik en samlet score på 8,3 ud af 10 i den samlede vurdering af brugernes oplevelser på museet. Særlig høj var medarbejdernes venlighed og imødekommenhed på 9,6 og atmosfæren blev vurderet til 8,9. Størstedelen af vores publikum har hørt om os via familie og venner.

Anna Krogh
Direktør

Seimi Nørregaard
Seimi Nørregaards sanseudstilling “Underverdenens Parykparade” (28/1-24/4). Fernisering 27. januar kl. 17-19. Foto: Thomas Olsen. 

Nyhedsbrev: Januar 2022

Sorø Kunstmuseum gør klar til åbningen af vores nye store satsning: Sanseudstillingen for børn og voksne. Der er fernisering den 27. januar kl. 17, hvor vi slår dørene op for den danske kunstner og performer Seimi Nørregaard (f. 1975) og hendes udstilling “Underverdenens Parykparade“. Vi inviterer alle ned i en eventyrlig underjordisk verden i en stor, medrivende totaloplevelse. Den sansemættede fortælling er inspireret af Ludvig Holbergs samfundssatiriske roman ”Niels Klims underjordiske rejse” (1741). Glæd jer, det gør vi. 

Nytårskur 3. februar kl. 17. 
Kom forbi museet til et glas bobler den 3. februar, hvor vi præsenterer museets program i 2022. Her får I en unik mulighed for at møde vores kurator Helle Brøns og blive introduceret til Seimi Nørregaards spektakulære udstilling. 

Arrangementer 2022
Som et nyt tiltag planlægger vi i øjeblikket en erhvervsklubtur til foråret, hvor vi besøger kunstneren Frederik Næblerød (som I måske kender fra DRs serien ”Kunstnerkolonien”) og den unge maler Asger Gjerdevik. Hold øje med jeres indbakke for nærmere invitation. 

Også i år arrangerer vi hyggelig og opbyggelig netværksaften – den 27. oktober inviterer vi til foredrag og middag i forbindelse med vores stort anlagte Harald Giersing-udstilling, der åbner 13. oktober kl. 17. 

Vi ses på museet!
Anna Krogh
Direktør

Finn Reinbothe ”Double room yellow” (2001). Ni farvefotografier med påmonterede plasticposer. 40×490 cm. Foto: Anders Sune Berg. Værket udstilles hos Don Plast A/S i Sorø fra den 3. december 2021.

Nyhedsbrev efterår 2021

Vi arbejder løbende på at udvikle nye tiltag i forhold til vores Erhvervsklub. Seneste skud på stammen er KUNSTEN GÅR I BYEN, hvor vores erhvervsklubmedlemmer kan nyde godt af værker fra museets samling i deres egne kontorer og kantiner til glæde for både medarbejdere og kunder. 

Det er vigtigt for os at bringe kunsten ud af huset for at give endnu flere mulighed for at lære vores samling bedre at kende. Det er samtidig en oplagt mulighed for at vise nogle af de værker, som ellers er på vores magasin og derfor ikke er tilgængelige for museets gæster. Tanken er at komme i kontakt med så mange mennesker som muligt og forhåbentlig opbygge en trofast skare af ambassadører i byen, der vil gøre brug af museets mange aktiviteter.

Fernisering hos Don Plast i Sorø

Vores allerførste KUNSTEN GÅR I BYEN-udstilling åbner fredag den 3. december kl. 12:30 hos Don Plast A/S, Industrivej 11-13, 4180 Sorø, hvor alle vores erhvervsklubmedlemmer er meget velkomne!

Vi er virkelig glade for, at Don Plast stiller sin virksomhed til rådighed for værker fra vores samling. Flere af værkerne tematiserer enten plastik eller industri – bl.a. Finn Reinbothes ni fotografier med påmonterede plasticposer, som ses på billedet ovenfor. 

Det er vores håb, at mange af jer vil benytte sig af det nye tiltag og nyde godt af museets kunst i jeres virksomheder. KUNSTEN GÅR I BYEN bliver forhåbentlig en fin gensidig udveksling mellem museet og erhvervslivet i Sorø. 

Kender du en virksomhed, der kunne være interesseret i at blive medlem af erhvervsklubben, er du velkommen til at invitere vedkommende med som din gæst

Husk, at vi altid har en masse spændende arrangementer på museet. Læs mere her.

Vel mødt til ferniseringen!
Anna Krogh
Direktør


Erhvervsklub
Åbning af Giersing
Læs mere om erhvervsklubben og hvordan man bliver medlem.
Aktuel særudstilling
Arrangementer
Her finder du kommende kulturelle events på museet. Vi inviterer til forfatteroplæsninger, koncerter, foredrag om kunst, og særlige aktiviteter for børn og deres familier.