Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

Børnekulturfestival i Sorø

Diverse
31/08/2024 | 09:45 - 12:30
Billetter
Workshopbillet barn
25 DKK
Gratis billet voksne (gælder ikke entré til museerne)
0 DKK
Sted
Sorø Museum, Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Sæt kryds i kalenderen lørdag den 31. august 2024 kl. 9:45 – 12:30, hvor der igen bliver afholdt Børnekulturfestival i Sorø!

Kalder alle børn, forældre og bedsteforældre i Sorø kommune! ”Børnekulturfestival i Sorø” er 2½ times overflødighedshorn af koncerter, kunst, workshops, historier, dans og leg I kan gå ombord i og udforske sammen.

Åbn for nysgerrigheden, slå alle sanser ud og mærk hvad der sker når i fx prøver at spille på et instrument, leger med kunsten, laver rasleæg på biblioteket, kreativt udforsker Sorøs historie, danser til musikken på scenen, m.v.
Sidste år var mere end 600 børn og voksne med til at skabe en fantastisk formiddag. I år gentager vi succesen og glæder os til at tage imod jer alle.

Musik og underholdning der foregår på Grønne Scene er gratis.
Pris for deltagelse på de fire workshops ml. 10:30 og 12: Voksne: 0 kr. / Børn: 25 kr.
OBS: billetten gælder ikke entré til Sorø Kunstmuseum og Sorø Museum.

Program for festivalen
Musiker, sanger og Kulturkaptajn Siri Garde Myggen er gennemgående vært hele formiddagen.  
9.45-10.00: Kom og vær med til at pynte op på Grønne Scene
10.00-10.30: Åbning af festival med sang, musik og bevægelse på Grønne Scene
10.30-12.00: Kreative workshops med kulturinstitutionerne
/ Kongefest med Christian den 4. på Sorø Museum Kom og lav din egen kongekrone og deltag i festlighederne på Sorø Museum.
/ Rød, blå, gul på Sorø KunstmuseumI værkstedet på Sorø Kunstmuseum arbejder vi med de tre farver rød, blå og gul på store fælles billeder. Vi skal se, hvad der sker når farverne mødes og blander sig i billedet.
/ Lav dit eget rasleæg på BiblioteketBiblioteket har masser af genbrugsmaterialer, som er klar til at blive forvandlet til farverige rasleæg. Så børn og voksne skal blot medbringe en god portion fantasi og lysten til at være kreative.  
/ Spil på instrumenter med Sorø Musiske SkoleKom og spil med KulturKaptajnerBandet. Du kan prøve kontrabas, slagtøj, fløjte og trompet. Undervisere fra Sorø Musiske Skole hjælper dig med at lære, hvad du skal spille. Efter workshoppen kan du være med til at spille til koncerten på Den Grønne Scene, hvor vi sammen bliver til ét stort orkester.12.00-12.30: Koncert på Grønne Scene Fælles koncert med KulturKaptajnerBand, Sorø Synger & Siri Myggen, hvor materialer fra alle kreative workshops bringes i spil til en stor fest. Afslutning med fælles sang.
Derudover vil I på dagen møde små underholdende indslag fra vores seje unge frivillige fra Sorø Ungdomsprojekt.
 
Børnekulturfestival er skabt i et tæt samarbejde mellem:KulturkaptajnerSorø SyngerSorø Bibliotek & BykontorSorø Musiske SkoleSorø KunstmuseumSorø MuseumUnge frivillige fra Sorø Ungdomsprojekt (SUP)Tak til Sydbank Fonden samt Sorø Spare- og Laanekasses Fond, der begge har støttes Børnekulturfestival i Sorø 2024.