Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

BOGRECEPTION: ‘Hjertets vagabond’

Diverse | Lyrik / Oplæsning
11/01/2024 | 16:00 - 17:30
Billetter
Gratis billet til bogreception. OBS: hvis du ønsker at besøge museets udstillinger, kræver det betalt entré.
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Torsdag den 11. januar fra kl. 16-17.30 inviterer vi til en åben bogreception for nyudgivelsen af Karin Michaëlis' hovedværk ‘Hjertes vagabond', hvis hovedperson ‘Kirsten’ er kraftigt inspireret af Kirsten Kjær. Bogen er genudgivet på forlaget Alhambra/Frydenlund i november 2023 med forord af litterat Johan Rosdahl. Til receptionen vil Rosdahl introducere til bogen og forfatteren.

Bogreceptionen finder sted i museets caféområde. Det er gratis at deltage i receptionen, men tilmeld dig gerne nedenfor, så vi har en idé om, hvor mange der deltager. OBS: hvis du vil besøge museets udstillinger, kræver det betalt entré til museet.

Bogen er naturligvis til salg, og der vil være mulighed for at købe drikkevarer.

Program:
Kl. 16-16.15: Velkomst og mulighed for at købe drikkevarer.
Kl. 16.15-ca. 16.35: Introduktion til bogen ved litterat Johan Rosdahl.
Kl. 16.30-17.30: Samvær og mulighed for at besøge udstillingen Kirsten Kjær: 'Et geni med vrangen ud' (OBS: kræver betalt entré til museet).
 
Om bogen og forfatteren (fra forlaget):
Hjertets vagabond er den verdenskendte danske journalist og forfatter Karin Michaëlis' (1872-1950) litterære højdepunkt. Vi møder den uimodståelige Kirsten, der fortæller om sit liv, og fortællingen er præget af mange af de temaer, som Michaëlis beskæftigede sig med hele sit liv – kvindens frigørelse og seksualdrift, kunsten og menneskets rettigheder, alt sammen i en mundtlig, legende og modernistisk form.
vagabond bliver vi draget ind i hendes livsfortælling, eventyr og eskapader, særligt i hendes mange år i USA. Hun er et uimodståeligt bekendtskab – kunstner, boheme og globetrotter – og man tryllebindes af hendes livskraft, frihedstrang og humor, mens hendes historie tegner hende som en stor fortaler for det frie liv, i hendes egen tid såvel som nu.
Vi hører om dengang, hun knap overlevede en ellers dødelig oversvømmelse. Om da hun træder til for at hjælpe en ven og ender med et helt kunstkollektiv, der forguder hende og hendes evner. Om hvad hun stiller op med de to forældreløse børn, hun stjæler. Og ikke mindst om de mennesker, hun har mødt på sine mange eventyr – fra de få fjender til de mange elskere og utallige venner. 
Kirsten er baseret på den virkelige maler Kirsten Kjær (1893-1985).