Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

BOGRECEPTION: “SOLHÅR” af billedkunstner Zven Balslev

Diverse | Lyrik / Oplæsning
23/02/2024 | 15:00 - 16:00
Billetter
Billet til bogreception. Hvis der ønskes entré til museet, skal den købes i butikken.
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Fredag den 23. februar kl. 15-16 afholder vi en bogreception for billedkunstner Zven Balslevs nye bog SOLHÅR. Til receptionen vil Zven Balslev introducere til bogen.

Bogreceptionen foregår i museets caféområde og er åben for alle. Reservér gerne en gratis billet, så vi har en idé om, hvor mange der deltager. OBS: det er ikke gratis at besøge museets udstillinger - entré skal købes i butikken. Hvis du vil besøge museets udstillinger, skal det ske inden bogreceptionen, da museet lukker kl. 16.

"SOLHÅR" er en bog/udstillingskatalog over Zven Balslev´s udstilling “Solhår” på Kirsten Kjærs Museum juni 2023. 
Bogen indeholder 28 farvegengivelser af billeder af Zven Balslev, Kirsten Kjær og andre.

I bogens tekst af Mette Zingenberg  “MAGENTA, APPELSIN, ABRIKOS OG FLASKEGRØN”, skriver hun om de eksperimenterende udtryk inden for kunsten. Hvorfor det er vigtigt, at de eksisterer, og hvad de har brug for for at kunne trives.
Teksten undersøger gennem eksempler fra den eksperimenterende kunst, musik og litteratur forbindelser mellem de marginaliserede, selvlærte, outsiderne, de kunstnere der står uden for det etablerede samfund, og ser på hvordan de alle drages mod steder med helende, spirituelle kvaliteter, steder, der i essayet bliver betegnet som templer.
Samtidig sætter teksten maleren Kirsten Kjær ind i en anden kontekst (international og på tværs af kunstarterne), end den hun normalt bliver sat i og viser, at hendes billeder i form og udtryk lægger sig i naturlig forlængelse af andre eksperimenterende kunstneres arbejde.

 
“SOLHÅR"
Er udgivet på Forlaget Space Poetry 
Om Zven Balslev (fra Kunsten.nu):
Zven Balslev (f. 1977) er uddannet fra det Kongelige Danske Kunstakademi i 2006 (MFA i maleri og grafik).
Zven Balslev har skabt sin egen originale signatur med et karakteristisk, grotesk, grafisk formsprog. Ud fra denne kerne vokser forskelligartede værker som malerier, grafik, keramik og musik. I hans narrative ‘vittighedstegninger’ bliver vi præsenteret for en grotesk, makaber situation tegnet i en naiv stil ofte med en trøstesløs og forpint tegneseriefigur som protagonist. Et af Zven Balslevs store interesseområder er begreber som Outsider art, Art brut og Folkekunst – kunst kreeret uden for den etablerede kunstscene. Opgaven ligger i at vise arbejder af kunstnere, der på den ene eller anden måde er oversete – netop fordi de falder uden for enhver konvention og er en reel udfordring for den gængse forståelse af kunsthistorien.