Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

EGEDAG: Forfatter/kunstnersalon med Jens Blendstrup og Dan Stockholm

Diverse | Natur
02/09/2023 | 14:00 - 16:00
Billetter
Alm. billet inkl. museumsentré + kaffe
160 DKK
Kliubbillet inkl. kaffe
120 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Vi glæder os til lørdag den 2. september, hvor vi kan præsentere et rigtig spændende arrangement, der står i det mægtige egetræs tegn.

Vi har inviteret forfatter Jens Blendstrup og billedkunstner Dan Stockholm til at fortælle om deres kunstneriske arbejde med egetræer i henholdsvis Blendstrups bog “Ege-ekspeditioner” og Stockholms installation “We should have been ships.” Stockholms værk kan netop nu ses på museets aktuelle særudstilling FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.

Program: 
kl. 14-ca. 14.50: Dan Stockholm fortæller om "We should have been ships" 
kl. Ca. 14.50-15.05: Kaffepause
kl. Ca. 15.05-16: Jens Blendstrup fortæller om "Ege-ekspeditioner"
kl. 16: Tak for i dagBilletter:
Alm. billet inkl. entré til museet og kaffe: 160 kr. 
Klubbillet inkl. kaffe: 120 kr.
Om kunstnerne:
Gennem fire år rejste forfatter Jens Blendstrup (f. 1968) og billedkunstner Ole Lejbach (f. 1951) rundt i Danmark på jagt efter gamle egetræer. Blendstrup lyttede til træerne historier, som han efterfølgende nedfældede på papir, og Lejbach portrætterede hver og én af træerne. Ud af projektet kom i 2016 den flotte bog "Ege-ekspeditioner", og det er den, Blendstrup vil fortælle om og læse op fra på Sorø Kunstmuseum.
Billedkunstner Dan Stockholm er netop nu aktuel på Sorø Kunstmuseums særudstilling "FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø." - blandt andet med værket "We should have been ships", der består af tre store frottager (aftryk) med kul på papir. Frottagerne har Stockholm foretaget på de såkaldte flådege, der befinder sig i en skov lidt udenfor Sorø. Flådegene blev plantet i begyndelsen af 1800-tallet med det formål, at de skulle bruges som materiale til krigsskibe. Men den teknologiske udvikling overhalede træernes voksetid, og træerne fik aldrig lov til at sejle på havet. Stockholms værk kredser om denne fascinerende historie, hvilket han vil uddybe, når han besøger museet til egedagen.