Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FABRICA fletter og synger sammen

Diverse | Workshop
10/03/2024 | 13:00 - 17:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 10. marts fra kl. 13-17 inviterer Sorø Kunstmuseum og kunstnerne bag vores kommende særudstilling FABRICA til en fælles flette- og syngedag.

I anledning af den kommende sanseudstilling FABRICA (der åbner 23. marts) afholder vi en åben tekstil arbejdsdag, hvor du inviteres til at være med til at lave meterlange fletninger og syninger, som bliver en del af udstillingen. Sammen med komponisten Jomi Massage danner vi også et fælles kor og optager toner til udstillingens lydspor.

Vi håber, at du har lyst til at være med og få et smugkig ind i den kommende udstilling. Der serveres kaffe og flettet brød. Kunstnerne viser desuden rundt i udstillingen, som endnu er midt i opsætningsprocessen.

Felttedagen er gratis, og det kræver ingen tilmelding at deltage. Alle er velkomne uanset alder og flette-forkundskaber.

Vi glæder os til at se dig!

Kærlig hilsen
Nikolaj Danielsen, Jomi Massage, Eva Steen Christensen og Sorø Kunstmuseum

Forårets sanselige udstilling FABRICA er den første ud af i alt tre udstillinger under den fælles titel ”Sans! Nye verdner”, der er blevet til i samarbejde mellem Sorø Kunstmuseum og Holstebro Kunstmuseum. 
FABRICA har udgangspunkt i et intimt, hverdagsligt objekt, nemlig tekstilet: som tøj, stof, symbol, kommunikation og identitet. Med inspiration fra cirkusmanegens kulørte univers, skaber billedkunstner Eva Steen Christensen (f. 1969) og Scenograf Nikolaj Danielsen (f. 1966) et sanseligt dystopisk landskab af genbrugstekstiler, hvor en stor organisk manege i træ med tragtformede velourpolstrede indgangspartier er placeret. Indvendig møder man et virvar af bløde tekstile skulpturer, der kan flettes og stables eller væves ind i åbne strukturer. 
I manegen sættes gængse regler ud af kraft. Begreber vendes på hovedet og på vrangen, gennem uforudsigelig leg og humor, hvor sanseligheden er forstærket gennem farver, lyd og bevægelser. I en vekselvirkning mellem installationen og de besøgende, indbyder udstillingen til at hver og en kan skabe sin egen historie eller påføre sig en ny identitet. Klæde sig på, klæde sig ud. Her bliver beskueren en del af værkets materiale, og det er selve interaktionen, mødet med rum, objekt og andre besøgende, der igangsætter den egentlige performative fortælling i udstillingen. 
Kom og vær med til at forme fortællingen i FABRICA.
Udstillingen vises på Sorø Kunstmuseum (23.03.2024 – 11.08.2024) og på Holstebro Kunstmuseum (14.09.2024 – 09.03.2025). 
Udstillingen er støttet af:Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Spar Nord Fonden, William Demant Fonden, Axel Muusfeldts Fond og Brand af 1848 fond. 
SANS! Nye verdener er støttet af:Færchfonden, 15 Juni Fonden og Nordea-fonden