Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FARVEL TIL FORBUNDET: Performance-koncert i vandtårnet

Museum / Udstilling | Billedkunst
22/10/2023 | 14:00 - 15:30
Billetter
Gratis billet
0 DKK
Sted
Vandtårnet
4180 Sorø Station

Søndag den 22. oktober kl. 14-15.30 siger vi farvel til vores særudstilling FORBUNDET og dermed til hele udstillings-trilogien "Naturen Taler." Det gør vi med et brag af en finissage, som finder sted i vandtårnet ved Sorø Station. Her vil billedkunstner Sonja Strange sammen med komponist Pelle Nyhuus, kontrabassist Thora Kidon Jaeger og kandidatstuderende fra DTU Nicolai Linden-Vørnle opføre et nyt performanceværk og to helt nye lydværker. Derudover vil der være en Artist Talk med Sonja Strange om hendes kunstneriske arbejde.

Det er GRATIS for alle at deltage i finissagen, men reservér meget gerne en gratis billet nedenfor, så vi har en idé om, hvor mange der deltager. Det er vigtigt, da pladsen i vandtårnet er begrænset.

Tanker bag Wake-up (song) REINTERPRETATION:
"Som vand bevæger sig, bevæger værker sig nogle gange ud gennem sprækkerne i museets mure, hvor de forbinder og transformerer sig. I dette tilfælde har mit lydværk, Wake-up (song), været igennem to transformationer. Den første består af en digital sampling af DTU-studerende Nicolai Linden-Vørnle og den anden transformation har den unge komponist Pelle Nyhuus stået for, som består af en akustisk genfortolkning af det oprindelige værk. Begge, har med stor kunstnerisk forståelse for det oprindelige værk, løftet det videre gennem en digital sampling til en akustisk kropsliggørelse. I dette mix af det digitale og det akustiske univers, vil jeg med min krop forbinde lyd-værkerne til tårnet, til objekterne, til publikum.’ - Sonja Strange.
 ‘Værket er en elektronisk fortolkning af de originale rå-spor, der blev brugt til at skabe Wake-up (song). Alle lydene i værket er skabt ud fra manipulering og redigering af rå-sporene med en digital sampler, for at bevare klangen og stemningen i de originale værker. Det har resulteret i en mere rytmisk fortolkning, men med samme dystopiske stemning.’ - Nikolai Linden-Vørnle,
 
‘At oversætte og fortolke elektronisk lydkunst til akustik er en yderst interessant, men også kompliceret proces, da elektronikken ikke er limiteret af menneskelige evner og de fysiske love, som ethvert akustisk instrument er underlagt. Jeg har i min fortolkning af Sonja Strange’s “Wake-up (song)” valgt at benytte mig af kontrabassen. Værkets struktur gør, at den dybe, rå og saftige klang fra kontrabassens strenge og træ-krop giver den helt rigtige forbindelse mellem kunst og natur. Herfra skal en blanding af fri fortolkning og meget præcis notation få løftet værket ud af det elektroniske og helt ind i naturens egne klange’. - Pelle Nyhuus.
En stor tak skal lyde til de lokale ildsjæle - Steffen Waarst for alle de gode tanker og idéer om værket og Helle Cundell for at passe godt på værket og publikum i vandtårnet.
Program:
14-14.15: Velkomst. Mulighed for at købe et glas bobler med og uden alkohol.
14.15-14.45: Performance-koncerten "Wake-up (song) REINTERPRETATION" med Sonja Strange, Pelle Nyhuus, Thora Kidon Jaeger og Nicolai Linden-Vørnle
14.45-15: Pause
15-15.30: Artist Talk med billedkunstner Sonja Strange og kurator Mathilde Helnæs 
Det er GRATIS at deltage i finissagen. Husk at reservere en gratis billet. 
Drikkevarer kan tilkøbes på dagen.