Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Tal R: House Red, 2018
Arrangement

FERNISERING: Billedbarrikader

Museum / Udstilling | Billedkunst
23/02/2023 | 17:00 - 19:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Torsdag den 23. februar fra kl. 17-19 har vi fernisering på vores nye spændende særudstilling 'Billedbarrikader'!

Det er gratis at deltage i ferniseringen og alle er velkomne.

Vi mødes dagligt af en strøm af billeder, der råber på at blive set. Billederne på særudstillingen ’Billedbarrikader’ er anderledes. Fælles for dem er, at de på forskellig vis blokerer beskuerens blik.
Årets første særudstilling ’Billedbarrikader’ viser værker, der holder noget skjult. Billeder af barrikaderede huse, værker, der i sig selv er fysiske blokader, eller værker, der dækker sig til, som om de var generte. Eksempelvis består Tal R’s 10 meter lange installation ’Blinds’ – der her vises i Danmark for første gang – af en snæver korridor med omkring 40 forskellige billeder af nedtrukne rullegardiner. Det opleves voldsomt, når blikket på den måde nægtes udsyn, men samtidig pirrer det nysgerrigheden og den grundlæggende visuelle drift efter at se.  
Aktuelle begivenheder har i disse år understreget betydningen af at få sit udsyn blokeret. Corona-nedlukning har givet os en fælles erfaring med ikke at kunne se vores kære; krigen i Ukraine har bragt billeder af barrikaderede byer og forskansede beboere tilbage i vores bevidst, og i Iran bliver kvindernes kamp imod påtvugen tildækning et billede på hele styrets magt til at kontrollere hvem, der skal se hvad hvornår. 
Tilsløring og barrikadering af blikket og det bagvedliggende visuelle begær og magt er et omdrejningspunkt for udstillingen.  
De deltagende kunstnere er: Tal R (DK), Pernille With Madsen (DK), Shirin Sabahi (IR), Joachim Koester (DK), E.B. Itso (DK), Samaneh Roghani (IR), Anne-Mette Schultz (DK), Marie Lund (DK) og Kirkeby (DK). 
Udstillingen er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til almene formål, Beckett-Fonden, Statens Kunstfond og Brand af 1848 Fond.