Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FERNISERING: Fulby Keramik 60 år

Museum / Udstilling | Billedkunst
09/02/2023 | 15:00 - 17:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Kom til fernisering på Fulby Keramiks 60 års-jubilæumsudstilling torsdag den 9. februar kl. 15-17.

Ferniseringen foregår i caféområdet. Det er gratis at deltage og alle er meget velkomne!

Fulby keramik fylder 60 år og det markeres med en udstilling på Sorø Kunstmuseum fra den 9.-19. februar. Parret bag keramikken Hans og Birgitte Börjeson har gennem alle årene boet og arbejdet lidt uden for Sorø i landsbyen Fulby.
Hans og Birgitte Börjeson arbejder i et tæt fællesskab, både når det gælder om at udvikle idéer, finde løsninger på såvel tekniske som kunstneriske problemer og udføre de enkelte arbejder. At samarbejde på denne måde og give keramikken navn efter det sted, hvor den produceres, er en praksis med lange rødder indenfor pottemagertraditionen.
Mange forbinder først og fremmest Fulby-keramik med saltglaseret stentøj. Selvom Hans og Birgitte også laver fade og skåle af porcelæn med celadonglasur, så er det indenfor det saltglaserede, at de har sat de stærkeste spor og høstet mest anerkendelse, bl.a. med priser på den første World Ceramic Biennale i Korea i 2001. Parret har også udstillet deres keramik på bl.a. Designmuseum Danmark i København og keramikmuseet CLAY i Middelfart.
Udstillingen er installeret i museets publikumssal, og det er derfor muligt at opleve udstillingen uden billet til museet. Bemærk, at der er åbent alle dage i udstillingsperioden (9.-19. februar), også mandag 13. februar, hvor museet ellers normalt har lukket.