Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FERNISERING: Harald Giersing – modernismens fortællinger

Museum / Udstilling | Billedkunst
13/10/2022 | 17:00 - 19:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Torsdag den 13. oktober har vi glæden af at kunne indbyde til fernisering på den længeventede udstilling 'Harald Giersing - modernismens fortællinger.'

Ferniseringen varer fra kl. 17-19 og alle er velkomne! Tilmelding er ikke nødvendig.

Program 
17.00: Velkomst v. bestyrelsesformand Kristine Christensen
17.15: Åbningstale v. direktør Anna Krogh
Ca. 17.30: Musikalsk indslag ved klassisk pianist Magnus Wenzel, der spiller Carl Nielsens 'Chaconne, op. 32' fra 1916
Ca. 17.45-19: Udstillingen er åben
 
Om udstillingen:
I 2022 er Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum gået sammen om et stort anlagt udstillings- og forskningsprojekt, hvor blikket vendes imod én af de mest centrale modernistiske skikkelser i dansk kunsthistorie – Harald Giersing.
Harald Giersings (1881-1927) liv og kunstneriske karriere var gjort af det stof, som rigtig gode fortællinger skabes af. I Harald Giersing og modernismens fortællinger præsenteres det største samlede udvalg af Giersings værker herhjemme de seneste 25 år, når publikum inviteres ind til mere end 80 værker indlånt fra museer og private samlinger i ind- og udland.
Udstillingen præsenterer Giersings imponerende kunstneriske spændvidde; fra impressionistiske portrætter til værkgrupper af kraftfulde farvekompositioner, der med karakteristiske ekspressive penselstrøg og blottede træpaneler, sætter scenen for gengivelsen af en motivverden hentet fra København omkring århundredeskiftet.
I et væld af værker omgives vi af atletiske kroppe fra teatrets scene, frodige landskaber med spor af industrialiseringen, energiske sportsudøvere, ansigtsløse portrætter, eftertænksomme kirkegårde og eksistentielle selvportrætter af en kunstner, der befandt sig i centrum af det hele.