Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FERNISERING: Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke

01/09/2022 | 17:00 - 19:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Torsdag den 1. september inviterer vi alle interesserede til fernisering på "Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke", som er en udstilling, der fremviser Sorø Klosterkirkes fire nye messehagler.

Ferniseringen er fra kl. 17-19 og alle er velkomne. Tilmelding er ikke nødvendig.

Sorø Kunstmuseum viser de fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke sammen med det arbejde og de tanker, der er gået forud. Oplev Maja Lisa Engelhardts skitser, fordyb dig i syerske Berthe Bramsens mange broderi-materialer og skrædder Anette Freifeldts vilde stoffer.
Vi fejrer genåbningen af klosterkirken (maj 2022) ved at invitere til et kig ind i kunstnernes atelierer, og formidle den kunstneriske og kreative proces, der ligger til grund for disse fantastisk smukke klæder. Sammen med kunstnerne bag de kirkelige klæder genskaber vi et rum, der mimer de værksteder som messehaglerne er blevet skabt i. Ideen er, at publikum kan få indsigt i hele den kreative proces, der ligger til grund for et færdigt værk fra mentale billeder i kunstnerens hoved til stoflig materialitet. Hvordan tanken og de idemæssige overvejelser betinger valg af materialer, æstetiske overvejelser i det endelige værk.