Lukket nu – Åbent i dag 11:00 - 17:00
Arrangement

FERNISERING: Tilbage til Rødderne

Museum / Udstilling | Billedkunst
19/05/2022 | 17:00 - 19:00
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Kom til fernisering på særudstillingen Tilbage til Rødderne torsdag den 19. maj fra kl. 17-19!

Vi glæder os til at byde jer velkommen i udstillingen, som er den anden i rækken af museets treårige udstillingserie om naturen.

Det er gratis at deltage i ferniseringen, og vi byder på et glas naturvin!

Program (17-19):

Velkomst ved museets direktør Anna Krogh og museumsinspektør Mathilde Helnæs

Åbningstale ved forfatter C.Y. Frostholm

Udstillingen er åben

 
Med sommerens særudstilling ”Tilbage til rødderne” sætter Sorø Kunstmuseum fokus på vores relation til naturen og undersøger, om man gennem værker af aktuelle samtidskunstnere kan etablere en form for kommunikationsbro mellem natur og menneske, for måske på den måde at kunne ”vende tilbage til” eller tilnærme os naturen. 
I vores sprog eksisterer der også mange fraser og talemåder, der minder os om den forbindelse, vi har både til naturen og vores rødder: ’At have rødder i’, ’være rodfæstet’, ’slå rod’, ’roden til alt ondt’ eller ’vende tilbage til rødderne’, hvor idealet er en søgen efter en oprindelig tilstand – en tilbagevenden til ”det gode gamle”, noget universelt eller en regulær urkraft. 
Alle kunstnerne har til udstillingen ”Tilbage til rødderne” på hver deres måde givet bud på, hvordan man på forskellig vis kan tilnærme sig naturen. Værkerne peger alle på vores komplekse forhold til naturen, men også på vores fascination og ønske om at være den nær – men måske mest af alt fremhæver kunstnerne nødvendigheden af at lytte og være åben for nye mulige sameksistenser. De søger således alle mod rødderne i deres afsøgning af, hvordan mennesket er forankret i og sammenhængende med naturen. Det er nogle meget forskellige tilgange, der alle giver stof til eftertanke.
Kunstnere: Anna Bak (DK), Gry Bagøien (DK), IC-98 (FI), Lisbeth Bank & Pernille Bøggild (DK), Rasmus Myrup (DK), Sonja Strange (DK), Ulrik Heltoft (DK) og Emil Westman Hertz (DK).
Tilbage til rødderne er en del af udstillingsrækken Naturen taler (2021-2023), der er støttet af Det Obelske Familiefond, 15. Juni Fonden og Statens Kunstfond. Udstillingsrækken består af: Naturen taler (efteråret 2021), Tilbage til rødderne (sommeren 2022) og Sorø taler med naturen (sommeren 2023).