Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FOREDRAG: “Holbergs værker” ved litteraturprofessor Svend Erik Larsen

Diverse | Foredrag
13/02/2022 | 14:00 - 15:30
Billetter
Alm. billet inkl. kaffe og entré på dagen
125 DKK
Klubbillet inkl. kaffe
110 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 13. februar har vi glæden af at kunne præsentere litteraturprofessor Svend Erik Larsen med et spændende foredrag om Holbergs værker.

I anledning af Seimi Nørregaards udstilling 'Underverdenens Parykparade', der er inspireret af Holbergs fortælling om Niels Klims Underjordiske Rejse, har vi inviteret litteraturprofessor og Holbergekspert Svend Erik Larsen til at gøre os klogere på personen, dramatikeren og forfatteren Ludvig Holberg.

På den ene side skriver Holberg rappe komedier som vi stadig har lyst til at se og more os over. Og på den anden side er han ungkarlen der agerer kloge-Åge i belærende skrifter om alle mulige emner.
Hvad er han egentlig for en fyr? Han er en sammensat mand. Lidenskabelig, humoristisk, umætteligt videbegærlig, bidt af rejser i Europa hvor han sugede kunst, litteratur, politik og nye tanker til sig som en svamp. Og han er en forpligtet samfundsborger der vil oplyse mennesker, så de kan blive selvstændige og selvtænkende individer. Dét bidrog han til med alt hvad han skrev og med alt hvad han havde i sig, i en blanding af humor og alvor, autoritetsskepsis og samfundssind.
Svend Erik Larsen giver eksempler på denne blanding i nogle få af Holbergs mange værker og viser, at den måde at tænke og skrive på er ikke mindre nødvendig i dag end på Holbergs tid.
Billetter:
Alm. billet inkl. kaffe og entré på dagen: 125 kr.
Klubbillet inkl. kaffe: 110 kr.