Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Peter Øvig Knudsen
Arrangement

FORFATTERSALON: Peter Øvig Knudsen

Diverse | Foredrag
16/03/2023 | 16:30 - 18:00
Billetter
Alm. billet inkl. én øl/sodavand og entré til museet
175 DKK
Klubbillet inkl. én øl/sodavand
150 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Vi glæder os helt vildt til torsdag den 16. marts, hvor vi byder indenfor til Forfattersalon med Peter Øvig Knudsen. I forbindelse med vores aktuelle særudstilling 'Billledbarrikader' har vi inviteret Peter Øvig til at fortælle om sin bog 'BZ' fra 2016, idet flere af temaerne om blokering og barrikadering er optræder i bogen såvel som udstillingen.

Sæt et stort kryds i kalenderen til en spændende aften med en af landets dygtigste foredragsholdere!

Journalist Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har sat sig for at undersøge den moderne danmarkshistories største dramaer og dybeste selvbedrag. Gennem dokumentariske beretninger blotter han det 20. århundredes ømme punkter samt bevægelsers kampe, kærlighed og kontraster. Øvig Knudsen er optaget af, hvad der får mennesker til at overskride samfundets normer.
I ”BZ. Du har ikke en chance – tag den!” beskrev han BZ-bevægelsen i 1980’erne, og i ”Min mor var besat” (2019) udforsker han samfunds- og kønsnormer på et psykologisk plan gennem sin egen mor, som led af depressioner (uddrag af biografi skrevet af Pia Andersen Høg og Julie Lystbæk-Hansen fra Forfatterweb).
I foredraget på Sorø Kunstmuseum vil Peter Øvig Knudsen fortælle om sin roman 'BZ', som er baseret på hans egne oplevelser med 1980'ernes BZ-bevægelse. Om processen bag bogen skriver han blandt andet: ”Jeg har aldrig før oplevet så massiv modstand mod mit arbejde,” fortæller Peter Øvig, ”og til sidst blev kampen om retten til at fortælle BZ’s historie simpelthen et sidespor i bogen. Samtidig rummer historien lige så meget komik, drama, voldsomhed og vanvid som altid, når en ny generation gør oprør.”
Program: 
Kl. 16.30-17.30: Forfattersalon med Peter Øvig Knudsen
Kl. 17.30-ca.17.40: Pause
Kl. 17.40-18: Spørgsmål