Lukket nu – Åbent i dag 11:00 - 17:00
René Schmidt: Stalamit stængler, 2023. Foto: René Schmidt
Arrangement

GRATIS CYKELOMVISNING: Kunst i naturen

Museum / Udstilling | Billedkunst
27/08/2023 | 14:00 - 15:00
Billetter
Gratis billet
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 27. august kl. 14-15 inviterer vi til en lidt anderledes udendørs omvisning, der foregår på cykel! Sammen med en af museets kyndige kunstfaglige medarbejdere cykler vi rundt i Sorø og kigger på de værker, der er placeret under åben himmel i forbindelse med sommerens særudstilling ’FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.’ Vi mødes kl. 14 ved museets hovedindgang på Den Grønne Scene med vores cykler. Der er begrænset deltagerantal, så reservér meget gerne en gratis billet nedenfor.

Omvisningen er gratis, når du har betalt entré til museet eller hvis du er medlem af Kunstklubben Sorø Kunstmuseum.

Med sommerens særudstilling ’FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.’ fuldender vi udstillingstrilogien ’Naturen taler’ med et særligt fokus på samtidskunstnernes blik på naturen i og omkring Sorø.
Flere kunstnere fra de to forrige udstillinger ’Naturen taler’ (2021) og ’Tilbage til rødderne’ (2022) vender tilbage til museet sammen med tre lokale kunstnere, der alle er inviteret til at gå i dialog med naturen i Sorø. De sætter bl.a. fokus på naturens underlæggende kommunikationssystemer, længslen efter samhørighed og klimaforandringernes rolle i deres undersøgelse af naturen.
Gennem værker af en række danske og internationale kunstnere udforsker vi forholdet mellem natur, kommunikation og kunst. Kan kunsten udvide vores forståelse og oplevelse af naturen? Hvilke betydninger og forestillinger knytter der sig til den lokale natur? Og hvad opstår der i mødet mellem samtidskunsten og naturen i Sorø? 
Glæd dig til at gå på opdagelse i værker inden og uden for museets mure. En del af kunstnerne producerer helt nye værker til udstillingen, mens andre bidrager med eksisterende værker. Der vil blive vist værker rundt omkring i Sorø – både i byen og i skoven. 
De deltagende kunstnere: Amitai Romm, Andreas Rasmussen, Anna Bak, Dan Stockholm, Laurits Malthe Gulløv, Lisbeth Bank, Pernille Bøggild, Regitze Engelsborg Karlsen, René Schmidt, Sonja Strange og Silas Inoue.