Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Joachim Koester og E.B. Itso: Dilipidated building with hidden key, book, stone, 2023. Foto: Anders Sune Berg
Arrangement

GRATIS SØNDAGSOMVISNING: Barrikaderede Billeder

Museum / Udstilling | Billedkunst
26/03/2023 | 14:00 - 15:00
Billetter
Gratis billet. Entré til museet betales ved indgangen
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 26. marts inviterer vi endnu engang til en gratis offentlig omvisning på museet med en af vores vidende kunstfaglige medarbejdere. Denne gang fokuserer vi på særudstillingen 'Billedbarrikader,' der gemmer på mange finurlige og skjulte fortællinger

Omvisningen er gratis, når du har betalt entré til museet eller hvis du er medlem af Kunstklubben Sorø Kunstmuseum. For at vi har en idé om, hvor mange der deltager, må du meget gerne reservere en gratis billet nedenfor.

Årets første særudstilling ’Billedbarrikader’ består af værker, der holder noget skjult – værker der pirrer øjets nysgerrighed. Der er billeder af barrikaderede, forladte huse; udsigter obstrueret af persienner og rullegardiner; store installationer der i sig selv er fysiske blokader; skulpturer der gemmer på hemmeligheder og værker der snyder øjet eller dækker sig til, som om de var generte. Den grundlæggende lyst til at se og magten til at tillade eller blokere blikket er omdrejningspunktet for denne udstilling med værker af danske og internationale samtidskunstnere. 
DELTAGENDE KUNSTNERE
Anne-Mette Schultz (DK), E.B. Itso (DK), Joachim Koester (DK), Marie Lund (DK), Per Kirkeby (DK),  Pernille With Madsen (DK), Samaneh Roghani (IR), Shirin Sabahi (IR) og Tal R (DK). UDSTILLINGSSERIE
Udstillingen er del af trilogien "Billeders magt og modstand" på Sorø Kunstmuseum, der undersøger forskellige tilgange til billedernes påvirkningskraft og forførende indvirkning på vores fantasi. Udstillingsserien fokuserer på den magt, vi tilskriver billeder og den fysiske, personlige, mystiske forbindelse, vi knytter til dem. Den anden udstilling i rækken omhandler “det elskede billede” – ikoner, billeder af vores elskede eller andre billeder, som modtager de kys og den hengivenhed, som rettes mod den afbildede. Den tredje udstilling om “det opløste billede” retter sig mod billeder, der er på vej mod det immaterielle eller opløses i digitale enheder.