Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Foto: Ole Akhøj
Arrangement

GRATIS SØNDAGSOMVISNING: Fra hånd til ånd

Museum / Udstilling | Billedkunst
25/09/2022 | 14:00 - 15:00
Billetter
Gratis billet - husk at betale entré på dagen
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 25. september inviterer vi igen alle til en tematisk omvisning på museet. Denne gang dykker vi ned i særudstillingen "Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke".

Omvisningen er gratis, når du har betalt entré til museet eller hvis du er medlem af Kunstklubben Sorø Kunstmuseum. For at vi har en idé om, hvor mange der deltager, må du meget gerne reservere en gratis billet via linket i begivenheden.

Om udstillingen: 

Vi fejrer genåbningen af Sorø Klosterkirke, der åbnede i maj 2022 efter en længere renovering, med en præsentation af de fire nye messehagler, der er skabt til klosterkirkens præster. I særudstillingen formidler vi den kunstneriske og kreative proces, der ligger til grund for de kirkelige klæder. Sammen med de tre kunstnere bag messehaglerne genskaber vi et rum, der mimer de værksteder, som klæderne er blevet skabt i. Ideen er at give publikum et indblik i de mange overvejelser, der ligger til grund for de færdige klæder – fra mentale billeder i kunstnerens hoved til den stoflig materialitet.
Messehaglerne er udført i de liturgiske farver hvid, grøn, violet og rød, der følger kirkeårets højtider. Motiverne er inspireret af klosterkirkens udsmykninger, bl.a. kløverkorset, betlehemsstjernen og frugtbarhedens kornaks.
Særudstillingen er ledsaget af en publikation “Maja Lisa Engelhardt. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke” (2022), der sælges i museets butik.
Såvel udstilling som publikation er generøst støttet af Brand af 1848 Fond.