Lukket nu – vi åbner igen søndag klokken 11:00
Arrangement

GRATIS SØNDAGSOMVISNING: Intro til Harald Giersing

Museum / Udstilling | Billedkunst
22/01/2023 | 14:00 - 15:00
Billetter
Gratis søndagsomvisning
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
4180 Sorø

Søndag den 22. januar inviterer vi endnu engang til en gratis offentlig omvisning på museet med en af vores vidende kunstfaglige medarbejdere. Denne gang fokuserer vi på 'Harald Giersing og modernismens fortællinger', der lukker den 5. februar. Benyt en af de sidste muligheder for at få en grundig introduktion til udstillingen.

Omvisningen er gratis, når du har betalt entré til museet eller hvis du er medlem af Kunstklubben Sorø Kunstmuseum. For at vi har en idé om, hvor mange der deltager, må du meget gerne reservere en gratis billet nedenfor.

I 2022 gik Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum sammen om et stort anlagt udstillings- og forskningsprojekt, hvor blikket vendes imod én af de mest centrale modernistiske skikkelser i dansk kunsthistorie – Harald Giersing.
Harald Giersings (1881-1927) liv og kunstneriske karriere var gjort af det stof, som rigtig gode fortællinger skabes af. I Harald Giersing – modernismens fortællinger præsenteres det største samlede udvalg af Giersings værker herhjemme de seneste 25 år, når publikum inviteres ind til mere end 80 værker indlånt fra museer og private samlinger i ind- og udland.
Udstillingen præsenterer Giersings imponerende kunstneriske spændvidde; fra impressionistiske portrætter til værkgrupper af kraftfulde farvekompositioner, der med karakteristiske ekspressive penselstrøg og blottede træpaneler, sætter scenen for gengivelsen af en motivverden hentet fra København omkring århundredeskiftet.