Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

GYLDEN TORSDAG + GULDBAR: Koncert med eee gee (acoustic)

Museum / Udstilling
20/06/2024 | 17:30 - 21:00
Billetter
Alm. billet koncert med eee gee inkl. museumsentré start kl. 20
235 DKK
Klubbillet koncert med eee gee start kl. 20
185 DKK
Gylden Torsdag i FABRICA inkl. én drikkevare kl. 17.30-18.30
45 DKK
Ungebillet til eee gee (børn og unge under 23 år)
100 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Torsdag den 20. juni kan du komme til en GULDBAR udover det sædvanlige, da vi er så ubeskriveligt heldige at få besøg af den fantastiske sangerinde eee gee! Emma Grankvist aka eee gee er et af de største stjerneskud på den danske popscene netop nu og har siden 2022 optrådt på stort set alle danske festivaller og spillesteder. Eee gee brød i 2022 igennem med det meget anmelderroste album "Winning", der blandt andet blev kåret som årets album af GAFFA. Allerede i 2023 udkom hun med opfølgeren "She-Rex", som blev mindst ligeså godt modtaget af anmelderne og publikum. Vi har inviteret eee gee i forbindelse med vores særudstilling FABRICA af Eva Steen Christensen og Nikolaj Danielsen, da hendes bløde 70'er-inspirerede musik og farverige visuelle univers efter vores mening passer intuitivt godt til FABRICAS sanselighed.

Som sædvanlig kan du inden GULDBAR deltage i en Gylden Torsdag-omvisning, der denne gang er i vores særudstilling FABRICA. Derudover vil der være mulighed for fællesspisning inden koncerten med eee gee - menuen og mulighed for at forudbestille maden kommer snarest.

Koncerten afholdes som udgangspunkt udenfor i vores hyggelige gårdhave, hvis junivejret tillader det, og den er derfor stående. Vi rykker koncerten indendørs, hvis vejrudsigten melder regn.

Gylden Torsdag + GULDBAR er støttet af Sorø Kommune.

PROGRAM:
Kl. 17.30-18.30: Gylden Torsdag i udstillingen FABRICA af Eva Steen Christensen og Nikolaj Danielsen.
Kl. 18.30-19.45: Fællesspisning inden koncert. Menuen og mulighed for at forudbestille kommer snarest.
Kl. 20-ca.20.45: Koncert med eee gee (acoustic)
BILLETTER:Gylden Torsdag kl. 17.30-18.30:
- Gylden Torsdag i FABRICA inkl. én drikkevare til GULDBAR: 45 kr.
GULDBAR-koncert med eee gee (acoustic) kl. 20-20.45:
- Alm. billet inkl. entré til museet: 235 kr. 
- Klubbillet: 185 kr.
- Ungebillet (børn og unge under 23 år): 100 kr.
Aftenens GULDBAR-ret (spisning fra kl. 18.30):
Menuen og mulighed for forudbestilling kommer snarest.
OM EEE GEE:
SHE-REX er 2. album fra den danske sanger og sangskriver eee gee, der med sit anmelderroste debutalbum ‘Winning' fra februar 2022 cementerede sig som en af dansk musiks nye store stemmer. SHEREX starter og slutter i det ydre rum, først med titelnummeret ‘she-rex’ der maler et billede af en ængstelig hun-dinosaur og hele planetens totale udryddelse, for så at slutte med ‘space anxiety’ - en metafor for eee gee selv der nu som en lille satellit, flyder vægtløs og frit rundt ude i det ydre rum.
Foruden en fortælling om det uendelige univers, bevæger eee gee sig også over i et mere ekstrovert lydbillede, med plads til både dansable uptempo numre som ‘perfect 10’, ‘(search:) how to heal a friend’ og ‘school reunion’, samt de mere forventelige ballader fra eee gee som ‘(search:) how to break up with a friend’, ‘promise to pick up the phone’ og den rockede ‘did you ever love someone’.
“Jeg har været mindre bange for at mixe forskellige genrer, og har turde afsøge nye områder samtidig med at jeg bygger videre på mange af temaerne fra Winning. Jeg har været meget nysgerrig i forhold til at undersøge mulighederne for hver sang, og hvad den specifikke sang havde lyst til.” Udtaler eee gee.
Umiddelbart er SHE-REX det man vil kalde “den svære 2’er”, nu hvor fans og medier med rette har en vis forventning til sangerindens andet hovedværk indenfor 2 år. Det er dog ikke noget som eee gee har haft særlig meget fokus på under selve skabelsen. Nogle af sangene var allerede små skriblerier i notesbogen da ‘Winning’ blev til, og det sidste års tid har Emma Grankvist været igennem en orkan af følelser, succeser og nederlag, for mens karrieren tog fart, stoppede kærligheden brat. Da eee gee skrev de første linjer til she-rex var hun hamrende forelsket, halvvejs igennem var hun i en tornado af hjertesorg og nu hvor albummet er færdigt og klar til at se dagens lys, er det med en nyfunden ro og tro på sig selv. For nu.
SHE-REX bygger videre på en både sentimental, vigtig og til tider humoristisk fortælling om en ung kvindes snørklede vej gennem livskriser, hjertesorg og komplet storhedsvanvid.
eee gee er i øjeblikket på en europaturné, hvor hun har afholdt koncerter i de fleste største europæiske storbyer som Berlin, Madrid og Paris. Derudover har hun spillet en udsolgt koncert på Store Vega, spillet flere gange på Roskilde Festival og har optrådt på stort set alle andre danske festivaller. Med andre ord: det er virkelig en stjerne, der lægger vejen forbi Sorø Kunstmuseum!