Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Bassist Thomas Fonnesbæk, som er en del af Thomas Clausens trio.
Arrangement

JAZZ: Pianist Thomas Clausen og trio

Musik | Jazz
23/10/2021 | 14:00 - 16:00
Billetter
Alm. billet inkl. museumsenrtré på dagen
230 DKK
Klubbillet
215 DKK
Tilkøb af tapas inkl. én drikkevare (serveres kl. 12 på dagen)
150 DKK
Sted
Jazz
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Kom og hør en mester ved flyglet på Sorø Kunstmuseum! Jazzpianisten Thomas Clausen kommer med sin trio lørdag den 23. oktober.

Mellem Den Store Danske Encyclopædis sjældne omtaler af nulevende pianister finder man navnet Thomas Clausen. Uden forbehold betegnes han som en af de væsentlige musikere i europæisk jazz. Takket være Sydbank Fondens Fødselsdagspulje kan Sorø Jazzen hente den nu 72-årige kunstner til en koncert på Sorø Kunstmuseum. Den finder sted lørdag den 23. oktober kl. 14.00.

Thomas Clausen besøger Sorø Kunstmuseum med sin nye trio. Han er efter lange afstikkere til fusion, brasilianske rytmer, ny kompositionsmusik og elektronisk keyboard vendt tilbage til det klassiske jazztrio-format med tolkninger af den store sangbogs standardmelodier. For fyrre år siden havde Thomas Clausen bassisten Niels-Henning Ørsted-Pedersen med i sin første trio. Nu har han en af NHØPs bedste elever, den næste generations fornemste udøver af kontrabassen med, Thomas Fonnesbæk, samt trommeslageren Karsten Bagge. På repertoiret er bl.a. klassikere af Irving Berlin, Van Heusen og Miles Davis' store succes ”Walkin”.
Thomas Clausen er en virtuos og følsom pianist. Hans hænder former musikken på vidunderlig vis, og hans musik udspringer fra klaveret. Derfor er det også klavermusik og musik for den traditionelle jazztrio med klaveret i centrum, der ligger som en rød tråd gennem hele hans produktion. Hans melodier og temaer synes ofte enkle, men netop i enkelheden, hvor alt overflødigt er skrællet bort, kan man lytte sig ind i en musik, hvis skønhed kan få hårene til at rejse sig på kroppen.
Priser
Alm. billet inkl. museumsentré på dagen: 230 DKK. 
Klubbillet: 215 DKK.
Tilkøb af tapas inkl. én drikkevare (serveres kl. 12 på dagen): 150 DKK.