Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

KLUBAFTEN: Iran bag barrikaden – foredrag og fællesspisning

Diverse | Foredrag
27/04/2023 | 18:00 - 20:30
Billetter
Foredrag uden fællesspisning (kun for klubmedlemmer)
0 DKK
Foredrag inkl. fællesspisning
285 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Kom med til en helt særlig klubaften torsdag 27. april med foredrag ved lektor Claus Valling Pedersen, der med udgangspunkt i museets aktuelle udstilling ´Billedbarrikader’ gør os alle klogere på situationen i Iran, hvor kvinderne kæmper for helt basale demokratiske rettigheder. Vi runder aftenen af med iransk-inspireret fællesspisning i caféen.

´Billedbarrikader’ stiller spørgsmål ved, hvad der sker, når der bliver sat forhindringer op for, hvad vi kan se, og når andre bestemmer hvem, der må se hvad. Denne problematik har en ekstrem betydning på liv og død i Iran, hvor kvinderne lige nu står i spidsen for en opstand imod styret. Én af udstillingens kunstnere Samaneh Roghani berører netop de iranske kvinders synlighed og rettigheder i værket ”Unnoticed Battles” (Upåagtede kampe) (2022), som er udgangspunktet for denne klubaften.
 
Claus Valling Pedersen, der er Lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, fortæller om situationen i Iran og grunden til protesterne. Han forsker i den moderne persiske litteratur fra dens tidlige begyndelse omkring år 1900 frem til i dag og har stor viden om den historiske og politiske historie.
 
Program
Kl. 18-19: Velkomst ved museumsinspektør Helle Brøns og foredrag ved lektor Claus Valling Pedersen
Kl. 19-20.30: Fællesspisning i caféen – Iransk-inspireret middag serveret af De Etniske Rødstrømper fra Ishtar. 
 
Ishtar er en socialøkonomisk virksomhed, der er drevet af ansatte og frivillige kvinder i jobtræning, praktik og aktivering med rødder i de mellemøstlige lande.
Maden fra Ishtar bliver lavet af kvinder fra Mellemøsten, der tidligere har haft svært ved at finde et job i Danmark. Nu tilbereder de lækker mad fra deres hjemlande - både til catering og deres delikatessebutik i Blågårdsgade på Nørrebro i København.
 
Iransk-inspireret menu
Ristet brød med humus.
Oliven med feta.
Grillet fladbrød og drænet yoghurt med chili.
Semke Harra – salat af laks rørt med sesamdressing, tørret chili og citron.
Hjerteblad med tabbouleh-persillesalat.
Nigellafrø-brød med baba ganoush.
Fyldte dadler med valnødder og mørk chokolade
Vin / vand og øl kan købes. 
 
Foredrag – billet uden spisning: Gratis for klubmedlemmer
Foredrag inkl. fællespisning (7 lækre mellemøstlige retter): 285 kr.