Lukket nu – vi åbner igen søndag klokken 11:00
Arrangement

Koncert med Vælving: “Der stander en lind”

Musik | Folk / Vise / Country
19/12/2023 | 14:00 - 15:00
Billetter
Gratis billet. Entré til museet skal betales i butik.
0 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
4180 Sorø

Tirsdag den 19. december kl. 14 afholder duen Vælving en koncert på Sorø Kunstmuseum i den afdeling af museets faste samling der hedder ”Guldalder og Folkeliv”. Det musikalske værk har titlen "Der stander en lind" og kombinerer koncert, fortælling og performance.

Det er gratis at deltage i koncerten ved betalt entré eller med klubkort. Book gerne en gratis billet nedenfor. Entréen skal betales i butikken. OBS: koncerten er stående.

Vælving væver nordiske folkeviser sammen i et klangfuldt lydunivers. Med kontrabas, vokal og elektronik skaber de et tidløst udtryk i mødet mellem tradition og nyskabelse. 
Vælving udfolder et symbiotisk samspil mellem musiker- og kæresteparret Thilde Fjord og Frederik Mensink. Sammen undersøger de tematikker som kærlighed og sorg på tværs af tid igennem improvisation og fortidens fortællinger. De genfortolker råmaterialet i de nordiske folkeviser og -ballader og skaber nye lydfortællinger i åben form med improvisatoriske satser, der giver historierne et nutidigt og vedkommende udtryk.
Med støtte fra Tempi har Vælving udviklet koncerten “Der stander en lind”. Linden er et træ, der går igen i mange af de danske folkeballader. Og netop dette lindetræ bliver omdrejningspunktet for koncerten. Et træ kan blive meget gammelt, og mange mennesker, lyde og historier kan passere træet igennem dets levetid.
Værket kombinerer koncert, fortælling og performance. Det sammensætter brudstykker af gamle folkeviser, der bindes sammen af elektroniske lydlandskaber og improvisatoriske satser. Temaet for værket er kvindefortællinger på tværs af tid, med lindetræet som omdrejningspunkt. Det er naturen som forbinder nutid og fortid og mennesket med sine rødder.
OM VÆLVING
Duoen Vælving arbejder med lyd, folkekultur og improvisation. Frederik Mensink har haft en stor del af sin musikalske opvækst på Folkekulturværkstedet Broby Gl. Skole, hvor ballader, folkeviser og spillemænd har omgivet ham. Han omsætter traditionen på kontrabas med en nutidig lyd og en bred vifte af teknikker og klangfarver. Thilde Fjord Madsen bruger stemmen til at udforske musikalske landskaber og frembringe nye lyde. Hun arbejder med loopmaskiner og andre effektpedaler. Begge har en undersøgende og legende tilgang til musik og sammen undersøger de den skandinaviske traditionsmusik og giver den en ny lyd. Begge er uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium og Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.