Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

Koncert: ‘Øjnene der ser’ med bassist Richard Andersson

Musik | Jazz
14/11/2021 | 14:00 - 15:00
Billetter
Alm. billet inkl. kaffe og entré på dagen
120 DKK
Klubbillet inkl. kaffe
80 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Søndag den 14. november er det muligt at få en helt særlig koncertoplevelse på Sorø Kunstmuseum!

Kontrabassist Richard Andersson vil forvandle visuelle indtryk fra et udvalg af museets værker til musik - men han kan kun gøre det med jeres hjælp! Richard Andersson er blind, så måden hvorpå han oplever kunstværkerne er gennem publikums beskrivelser. Koncerten foregår på den måde, at I beskriver værkerne, hvorefter Andersson omsætter jeres oplevelser til musik.

Vi lover, at det bliver en yderst rørende oplevelser.

Klik på linket for at få et smugkig fra en af hans koncerter afholdt på ARoS: https://www.youtube.com/watch?v=TVHNH8P5Rag

Alt afhænger af øjnene der ser, siger man. Kontrabassist Richard Andersson ser ingenting. Han er blind og har været det i mere end halvdelen af sit liv. I de første år efter han mistede synet var han stadig i stand til at huske ansigter på sine kære, huske farver, visualisere motiver og genkalde billeder og situationer for mit indre blik. Men de indre billeder er falmet med tiden og der er sket en langsom transformation. For nu er farver blevet til lyde, ansigtsudtryk er blevet til stemninger, minder er blevet til musik.
Når han går på museum er han afhængig af andres øjne og, ikke mindst, deres evne og villighed til at formidle værkerne til mig verbalt. Det seende menneske sanser og beskriver med ord, gestikulationer og spontane udbrud bliver i hans univers oversat til lyde, rytmer og harmonier.
 
Med det udgangspunkt tilbyder han en koncert, hvor publikum inviteres til verbalt at beskrive et eller flere værker på Sorø Kunstmuseum for ham. Herefter kvitterer han med sin musikalske fortolkning af deres beskrivelse. Således ønsker han at aktivere en anden form for sansning hos publikum og stille spørgsmålet; er der overensstemmelse mellem øjnene der ser, ordene der tales og lydene der høres?
Priser:
Alm. billet inkl. kaffe og entré på dagen: 120 DKK.  
Klubbillet inkl. kaffe: 80 DKK. 

Efterårets arrangementsprogram er støttet af: 
- Ny Carlsbergfondets Genstartspulje - Ulla og Erik Hoff-Clausens Familiefond- Statens Kunstfonds litteraturpulje 'Dansk Litteratur i Danmark'