Lukket nu – vi åbner igen torsdag klokken 11:00
Arrangement

Koncert: ‘Øjnene der ser’ med bassist Richard Andersson

Musik | Klassisk
14/11/2021 | 14:00 - 16:00
Billetter
Alm. billet inkl. en øl/vand og entré på dagen
180 DKK
Klubbillet inkl. en øl/vand
165 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
Storgade 9
4180 Sorø

Alt afhænger af øjnene der ser, siger man. Kontrabassist Richard Andersson ser ingenting. Han er blind og har været det i mere end halvdelen af sit liv. I de første år efter han mistede synet var han stadig i stand til at huske ansigter på sine kære, huske farver, visualisere motiver og genkalde billeder og situationer for mit indre blik. Men de indre billeder er falmet med tiden og der er sket en langsom transformation. For nu er farver blevet til lyde, ansigtsudtryk er blevet til stemninger, minder er blevet til musik.

Når han går på museum er han afhængig af andres øjne og, ikke mindst, deres evne og villighed til at formidle værkerne til mig verbalt. Det seende menneske sanser og beskriver med ord, gestikulationer og spontane udbrud bliver i hans univers oversat til lyde, rytmer og harmonier.

Med det udgangspunkt tilbyder han en koncert, hvor publikum inviteres til verbalt at beskrive et eller flere værker på Sorø Kunstmuseum for ham. Herefter kvitterer han med sin musikalske fortolkning af deres beskrivelse. Således ønsker han at aktivere en anden form for sansning hos publikum og stille spørgsmålet; er der overensstemmelse mellem øjnene der ser, ordene der tales og lydene der høres?

Priser:
Alm. billet inkl. en øl/vand og entré på dagen: 180 DKK.  
Klubbillet inkl. en øl/vand: 165 DKK.