Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

FOREDRAG: Kunsthistoriker Anders Kold om Kirsten Kjær

Diverse | Foredrag
02/12/2023 | 14:00 - 15:30
Billetter
Alm. billet inkl. museumsentré og kaffe
120 DKK
Klubbillet inkl. kaffe
60 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Lørdag den 2. december vil én af landets skarpeste kuratorer - Anders Kold fra Louisiana - holde et foredrag om maleren Kirsten Kjær, hvis kunst han har et meget personligt forhold til.

Foredraget finder sted i forbindelse med Sorø Kunstmuseums aktuelle udstilling Kirsten Kjær: 'Et geni med vrangen ud'. Udstillingens kurator Helle Brøns vil give en kort introduktion til kunstneren som optakt til Anders Kolds foredrag.

Vi glæder os til at se dig til en eftermiddag i Kirstens Kjærs tegn.

"Der er noget galt med slipset - om kunstneriske friheder i Kirsten Kjærs portrætter"
Lørdag den 2. december vil Louisiana-kurator Anders Kold holde et foredrag om Kirsten Kjær, der går ned af nogle lidt utraditionelle stier. Anders Kold har besøgt Kirsten Kjær-museet i Thy stort set en gang om året i 40 år, da hans familie har et sommerhus på egnen. Han har derfor et meget tæt forhold til stedet og maleren, hvorfor han til foredraget blandt andet vil tale ud fra sine personlige oplevelser af Kirsten Kjær. 
Helle Brøns har kurateret Sorø Kunstmuseums aktuelle særudstilling Kirsten Kjær: 'Et geni med vrangen ud' og har derfor et indgående kendskab til kunstnerens liv og værk. Hun vil introducere til kunstneren som optakt til Kolds foredrag.
Program:
Kl. 14-15: Foredrag
Kl. 15-15.10: Kaffepause
Kl. 15.10-ca. 15.30: Spørgsmål
Billetter:
Alm. billet inkl. museumsentré og kaffe/te: 120 kr.
Klubbillet inkl. kaffe/te: 60 kr.