Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

PÅSKEJAGT: Tre på Stribe i Sorø

Diverse | Workshop
26/03/2024 | 11:00 - 14:00
Billetter
Billet til påskejagt
45 DKK
Sted
Sorø Museum, Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Der er opstået en ny påsketradition i Sorø. Den hedder Påskejagt, og den byder på masser af kreativitet, leg og fortælling for børn og deres voksne.

Bag påskejagten står Sorø Museum, Sorø Kunstmuseum og Sorø Bibliotek, som i forening kalder sig for 3-på-stribe. Det er netop en jagt på ledetråde og oplevelser mellem de tre huse.

Hvert hus byder på sin egen aktivitet. Når man har prøvet den, kan man med ledetråd i hånden tage videre til det næste hus, og til sidst venter en lille præmie.

Her er hvad man kan opleve på jagten:
På Sorø Museum kan man lave flotte dækkeservietter til påsken med aftryk af fjer på ubleget bomuldslærred. Der skal trævles kanter, stryges stof og trykkes fine fjermotiver. Der bliver også tid til at puste fjer, en sjov lille leg, der kræver behændighed og masser af luft i lungerne.
På Sorø Kunstmuseum er værkstedet gjort klar til at lave kunstneriske æg i patchwork. Alle inviteres til at gå amok med stof- og garnrester og skabe deres helt egne smukke patchwork-æg. Man må gerne tage sine egne stofrester med, hvis man f.eks. har en gammel trøje eller andet, som du vil have forvandlet til et flot æg. Når ens æg er færdigt, kan man få det med til at hænge op i sit hjem.
På Sorø Bibliotek sætter et stort fortælleæg gang i fantasien, så man kan kreere sig eget æggevæsen i papir. Påsken kommer med forår, æg og nyt liv. Hvilke nye liv kan man forestille sig ligge gemt i æggene? Man kan lytte til det store æg fortælle om forskellige skabninger i æg. Fortælleægget vil være at finde i børnebiblioteket, hvor det ruger på sine historier blandt bøgerne.
Det koster 45 kr. pr. person at deltage i påskeaktiviteten. OBS: Billetten giver IKKE adgang til Sorø Museum og Sorø Kunstmuseums udstillinger. Voksne skal købe særskilt entré hertil på museerne. Børn under 18 år kommer gratis ind på begge museer.
Køb billetter via Billetexpressen eller i døren på Sorø Museum og Sorø Kunstmuseum (på dagen).