Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Portræt af Tuva Semmingsen
Arrangement

SOMMERJAZZ: Nikolaj Bentzon-trio og Tuva Semmingsen

Musik | Klassisk
29/07/2022 | 14:00 - 15:30
Billetter
Alm. billet inkl. museumsentré på dagen
230 DKK
Klubbillet
215 DKK
Tapas inkl. én drikkevare (serveres kl. 12 på dagen)
150 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

Jazzpianisten Nikolaj Bentzon præsenterer sit arvegods ved koncert på Sorø Kunstmuseum den 29. juli.

Pianist, komponist og kapelmester Nikolaj Bentzons familie kan spores i dansk musikhistorie gennem mange generationer. Han er søn af Niels Viggo Bentzon og længere tilbage tipoldebarn af komponisten J.P.E. Hartmann og hustru Emma, som også komponerede. Nu har Nikolaj Bentzon hentet sin tip-oldemors næsten glemte guldaldermusik frem og taget den under kærlig behandling i et fredfyldt jazzet fundament, som bærer operassangeren Tuva Semmingsens tolkinger af Emma Hartmanns sange og romancer. Programmet kaldes ”Arvegods” og er nylig udgivet på et album.

Musikken går i arv
Nikolaj Bentzon har fået musikken ind med modermælken. Allerede som barn blev han undervist at sin far, komponisten Niels Viggo Bentzon (1919-2000) – en kulturgigant i sin samtid. Niels Viggo selv fik undervisning af sin mor, pianisten Karen Bentzon, der var barnebarn af J.P.E. Hartmann, der i øvrigt selv var søn af en musiker.
Nu dykker Nikolaj Bentzon ned i sin berømte slægts musikalske historie med programmet ”Arvegods”. Med sin trio og Tuva Semmingsens stemme deler han ud af sin tipoldemor, Emma Hartmanns, kompositioner 170 år efter hendes død. Ønsket er at minde om den rigdom, der ligger i den danske musikhistorie og vække guldaldermusikken til live i fornyende og forfriskende Bentzonske versioner. Med Matthias Petri på kontrabas og Kristian Leth på trommer samt klassisk uddannede opersanger Tuva Semmingsen på vokal, fortolker Bentzon Emma Hartmanns melodier på et nutidigt jazzfundament.
Priser: 
Alm. billet: 230 kr. (inkl. entré til museum)
Klubbillet: 215 kr.
Tapas inkl. én drikkevare (serveres fra kl. 12 på dagen): 150 kr.