Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Arrangement

UDSKUDT Kunstnermøde: Tomas Lagermand Lundme

Museum / Udstilling | Billedkunst
20/01/2022 | 16:30 - 17:30
Billetter
Alm. billet inkl. entré på dagen
90 DKK
Klubbillet
40 DKK
Sted
Sorø Kunstmuseum
4180 Sorø

OBS: arrangementet er udskudt til senere i 2022. Den nye dato meldes ud snarest muligt. Udskydelsen sker som følge af de corona-restriktioner, der medfører en lukning af museet fra og med den 19/12 2021 til den 17/1 2022.
___________________________________________________________________________________________________________________________

Torsdag eftermiddag den 20. januar kan du møde forfatter og billedkunstner Tomas Lagerman Lundme på Sorø Kunstmuseum.

Her vil han fortælle om installationen "Vi er et hold af en helt ny tid," som kan opleves på museet fra den 7. januar til den 26. februar 2022, samt læse op fra sit forfatterskab.
"Vi er et hold af en helt ny tid" efterligner et omklædningsrum med bænk, spejl, opslagstavle og sportstøj. Projektet kobler sport og kunst, og er inspireret af samtaler, som Tomas Lagermand Lundme har haft med unge mennesker, om at føles sig utilpas i omklædningsrummet.

Arrangementet afholdes i udstillingssalen, hvor værket er installeret.

"Vi er et hold af en ny tid" er en del en større kunstnerisk og tværfaglig undersøgelse af hadets retorik, der handler om, hvor og hvordan hadet opstår. Netop i fodboldverden bruges ord som svans, bøsse og taber ofte som skældsord. Ord, der ikke kun kommer fra spillerne på banen, men fra tilskuerne på tribunerne, publikum bag tv-skærmene og fylder omklædningsrummene overalt, før og efter en kamp. Undersøgelser viser at hver 5. LGBTQ+ person ikke føler sig tilpas og hjemme i idrætten på grund af mistrivsel og manglede inklusion.Projektet er en videreudvikling af værket Kærlig hilsen hadet, der blev vist på Sorø Kunstmuseum i 2020. Dette værk med kombineret billede og lyd var baseret på Tomas Lagermand Lundmes egen fortælling om hadforbrydelser, som han blev udsat for i 2009, og om tankerne, eftervirkningerne, skammen og selvskaden som følge heraf.Billetter: Alm. billet inkl. entré til museet: 90 kr.Klubbillet: 40 kr.