Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Klubnyt

Klubnyt

Nyheder til medlemmerne
Klubnyt

Nyhedsbrevet udsendes direkte til erhvervs- og kunstklubbens medlemmer ca. fire gange årligt.

KLUBNYT – OKTOBER 2023

Invitation: Klubaften om kunst og klima (12. oktober 2023 kl. 18-21)

Torsdag den 12. oktober inviterer vi alle klubmedlemmer til en eksklusiv aften i selskab med billedkunstner Amitai Romm og professor ved DTU-Environment Andreas Ibrom til en samtale om krydsfeltet mellem videnskabelig klima-data og billedkunstneriske processer.

Amitai Romm er aktuel på vores nuværende særudstilling “FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.” med værkerne ’Hum’ og ’Graft’, der tager udgangspunkt ICOS-klimamålestationen og økosystemet i Lille Bøgeskov (Stiftelsen Sorø Akademi). DTU-professor Andreas Ibrom har arbejdet indgående med målestationen, der blandt andet måler udviklingen af CO2-optaget i Bøgeskoven. Stationen har siden 1996 stået for verdens længste ubrudte datasæt på området, men står nu til at lukke, hvis DTU ikke snart finder offentlig eller privat støtte til drift og renovering.

Glæd jer til en spændende aften om nogle meget vigtige emner i spændingsfeltet mellem kunst og videnskab. Det er gratis for klubmedlemmer at deltage i oplægget med Amitai Romm og Andreas Ibrom – du må meget gerne reservere en gratis billet her.

Efter oplægget vil der være mulighed for at deltage i en bæredygtig fællesspisning. Maden kommer fra det helt fantastiske spisested Atelier Skoven, der har til huse i Sorøs Sønderskov. Den lækre efterårsmenu består af ratatouille med svampe på grøn creme med nybagt surdejsbrød. Dertil hører en dessert bestående af museets hjemmelavede gammeldags æblekage. Maden kan forudbestilles ved at trykke her (obs: begrænset antal).
 

Program:

Kl. 17.30-18.30: Samtale mellem billedkunstner Amitai Romm og professor Andreas Ibrom 

Kl. 18.30: Spørgsmål og lille pause 

Kl. 18.45-20.30: Bæredygtig fællesspisning med mad fra Atelier Skoven.

Menu:

Atelier Skovens ratatouille med lokale grøntsager fra Feldskov Have samt svampe på grøn creme med nybagt surdejsbrød. Dertil hører en dessert bestående af museets hjemmelavede gammeldags æblekage. 

Pris: 260 kr.

Drikkevarer købes separat.

KLUBNYT – APRIL 2023

Invitation: Klubaften om ‘Iran bag barrikaden’ (27. april 2023 kl. 18-21)

Kom med til en helt særlig klubaften torsdag 27. april med foredrag ved lektor Claus Valling Pedersen, der med udgangspunkt i museets aktuelle udstilling ´Billedbarrikader’ gør os alle klogere på situationen i Iran, hvor kvinderne kæmper for helt basale demokratiske rettigheder. Vi runder aftenen af med iransk-inspireret fællesspisning i caféen.
 
Claus Valling Pedersen, der er Lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier på Københavns Universitet, fortæller om situationen i Iran og grunden til protesterne. Han forsker i den moderne persiske litteratur fra dens tidlige begyndelse omkring år 1900 frem til i dag og har stor viden om den historiske og politiske historie.
 
Program
Kl. 18-19: Velkomst ved museumsinspektør Helle Brøns og foredrag ved lektor Claus Valling Pedersen
Kl. 19-20.30: Fællesspisning i caféen – Iransk-inspireret middag tilberedt og serveret af De Etniske Rødstrømper fra Ishtar. 

Klubaftenen er for alle klubmedlemmer
Reservér GRATIS billet til foredrag uden spisning
Køb billet til foredrag inkl. fællespisning: 285 kr.
 

De Etniske Rødstrømper fra Ishtar
Ishtar er en socialøkonomisk virksomhed, der er drevet af ansatte og frivillige kvinder i jobtræning, praktik og aktivering med rødder i de mellemøstlige lande.

Maden fra Ishtar bliver leveret af kvinder fra Mellemøsten, der tidligere har haft svært ved at finde et job i Danmark. Nu tilbereder de lækker mad fra deres hjemlande – både til catering og deres delikatessebutik i Blågårdsgade på Nørrebro i København.
 
Iransk-inspireret menu

Vin / vand og øl kan købes. 
 

Samaneh Roghani ”Unnoticed Battles” (Upåagtede kampe) (2022). Værket kan ses i udstillingen ‘Billedbarrikader’ indtil den 21. maj

´Billedbarrikader’ stiller spørgsmål ved, hvad der sker, når der bliver sat forhindringer op for, hvad vi kan se, og når andre bestemmer hvem, der må se hvad. Denne problematik har en ekstrem betydning på liv og død i Iran, hvor kvinderne lige nu står i spidsen for en opstand imod styret. Én af udstillingens kunstnere Samaneh Roghani berører netop de iranske kvinders synlighed og rettigheder i værket ”Unnoticed Battles” (Upåagtede kampe) (2022), som er udgangspunktet for denne klubaften.

Erhvervsklub
Åbning af Giersing
Læs mere om erhvervsklubben og hvordan man bliver medlem.
Aktuel særudstilling
Arrangementer
Her finder du kommende kulturelle events på museet. Vi inviterer til forfatteroplæsninger, koncerter, foredrag om kunst, og særlige aktiviteter for børn og deres familier.