Lukket nu – vi åbner igen søndag klokken 11:00

Her ser du det dagtilbud, som Sorø Kunstmuseum tilbyder til daginstitutioner. For tiden er det et særligt tilrettelagt forløb, der er centreret omkring leg, bevægelse og fortælling –  og samtidig understøtter de pædagogiske lærerplaner.
Hvis du vil have flere informationer om forløb, så klik videre på “om forløbet” under hvert tilbud.

De små kunstopdagere

Kunst, fortælling og eventyr
Målgruppe
Dagtilbud
Varighed
1 time
Pris
350 kr
Materiale

Om forløbet:
Det handler om kunst, fortælling, eventyr og om, hvordan vi bruger vores sanser. Som små kunstopdagere går børnene på jagt i museet. Vi undersøger spor og mistænksomme billeder, spidser ører og finder mærkelige lyde. Alle sanser aktiveres, og børnene dufter, føler og lytter til forskellige hemmeligheder.

Pædagogiske mål:
Forløbet styrker og udfordrer børnenes narrative kompetencer og skaber rum for fantasi, leg og kreativ udvikling. Forløbet er oplevelsesorienteret, hvor børnene møder kunsten gennem leg, bevægelse og brug af alle sanser.

FABRICA; Tekstil, Trapez, Tumult (gratis forløb)

Krop, leg, sanser og bevægelse
Målgruppe
Dagtilbud
Varighed
1 time
Pris
Gratis
Materiale

Om forløbet:
Sorø Kunstmuseum tilbyder et særligt tilrettelagt forløb til dagtilbud, som er centreret omkring kreativ leg, sanselighed og fortælling i en udstilling man må røre ved, bevæge sig ind i og lytte til. Forløbet handler, med udgangspunkt i tekstile universer og cirkusmanegen, om eventyr og om, hvordan vi bruger vores sanser. Alle sanser aktiveres, og børnene, leger med, føler og lytter til kunsten i et stort univers spækket med tekstiler, cirkuslignende universer og kunstværker som man må røre ved, tage på, bevæge sig ind i og sågar lave videre på.
Forløbet kan bookes i perioden 23/03/2024 - 11/08/2024 og foregår i udstillingen FABRICA skabt af billedkunstner Eva Steen Christensen (f. 1969) og Scenograf Nikolaj Danielsen (f. 1966)

Pædagogiske mål:
Forløbet er oplevelsesorienteret, hvor vi møder kunsten gennem en legende tilgang, der stimulere børnenes sanser, engagement, fantasi, kreativitet og nysgerrighed. I forløbet træner børnene deres sproglige kompetencer og evne til at lytte til hinanden samtidig med at de bliver fortrolige med et kunstmuseum.

Info:
Museet tilbyder 20 gratis forløb efter først til mølle-princippet. Inspirationsmateriale på vej.