Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Mit usynlige ansigt - Sorø Kunstmuseum

Mit usynlige ansigt

'Mit usynlige ansigt' er et kunstprojekt af Tomas Lagermand Lundme, der sætter fokus på unges trivsel eller mangel på samme. Kunstprojektet kan ses på museet indtil den 28. april.

Mit usynlige ansigt er et kunstprojekt af Tomas Lagermand Lundme, der sætter fokus på unges trivsel eller mangel på samme.

Kunstprojektet handler om at være ung mellem 15 og 18 år og består af plakater af ni forskellige unge drenges udsagn, der beskriver en hemmelighed og smerte, som ikke altid er synlig. I forbindelse med udstillingen af kunstprojektet på Sorø Kunstmuseum, afholdes en række foredrag og workshops for unge, der i den forbindelse selv skriver korte og anonyme tekster.

Mit usynlige ansigt (2024) er det tredje kunstprojekt i rækken, der behandler en meget vigtig og aktuel tematik omkring unges trivsel. Det er en selvstændig videreudvikling af kunstprojekterne Kærlig hilsen hadet (2020) og Vi er et hold af en helt ny tid (2022), som begge tidligere har været udstillet på Sorø Kunstmuseum. 

Tomas Lagermand Lundme har igennem mange år selv arbejdet bevidst i en blanding af litteratur, billed- og scenekunst. Gang på gang har han beskrevet mange forskellige drenge- og manderoller, der oftest går under radaren og ikke har et verbalt sprog, men snarere en selvdestruktiv adfærd, hvor de unge presser sig selv udover kanten med håbet om, at de en dag vil blive set.  

Vi er virkelig glade for samarbejdet med Tomas Lagermand Lundme, der sætter fokus på unges trivsel. Mange af Sorø Kommunes unge har været forbi museet og fået stort udbytte af disse workshops, da Tomas har en helt særlig evne til at skabe et ærligt og trygt rum, hvor de unge kan reflektere over deres egen sårbarhed. Det er min klare oplevelse, at de unge går herfra med en øget bevidsthed om, hvordan de taler til sig selv og hinanden

udtaler Andreas Spinner Nielsen, projektleder for Unges Kunstrum på Sorø Kunstmuseum

Udstillingsperiode: 5. marts – 28. april 2024

Foredrag og workshop for udskoling, gymnasier og ungdomsuddannelser med Tomas Lagermand Lundme varer 2 timer og koster 800 kr. Det kan bookes via museets projektleder for Unges Kunstrum Andreas Spinner Nielsen på asn@sorokunstmuseum.dk.

Projektet realiseres med støtte fra Statens Kunstfond.

>> Læs pressemeddelelse (07.03.24)

Tomas Lagermand Lundme 'Mit usynlige ansigt' - Sorø Kunstmuseum
Tomas Lagermand Lundme med elever foran ‘Mit usynlige ansigt’
Mit usynlige ansigt - elev eksempel - Sorø Kunstmuseum
Eksempel på et anonymt brev fra en elev