Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Marie Louise Helveg Bøgh_Foto_Suste Bonnén

Ny direktør: Marie Louise Helveg Bøgh

Det er den 51-årige kunsthistoriker, mag.art. Marie Louise Helveg Bøgh, der bliver ny direktør på Sorø Kunstmuseum. Hun tiltræder den 1. december 2023. 

Det er den 51-årige kunsthistoriker, mag.art. Marie Louise Helveg Bøgh, der bliver ny direktør på Sorø Kunstmuseum. Hun tiltræder den 1. december 2023. 

Med ansættelsen af Marie Louise Helveg Bøgh henter Sorø Kunstmuseum en stærk kapacitet med bred erfaring fra flere sider af kunstverdenen. Foruden en solid museumsfaglig ballast med mangeårige ansættelser på Arken og Øregaard Museum som både museumsinspektør, leder af skoletjeneste og kommunikationsmedarbejder har Marie Louise Helveg Bøgh også såvel forretningsmæssig som ledelsesmæssig erfaring med sig fra sine to foregående ansættelser som direktør for hhv. Fonden Fabrikken for Kunst og Design (2014-2020) og foreningen Kunst På Arbejde (2020-2023).

Om sin nye stilling som direktør på Sorø Kunstmuseum siger Marie Louise Helveg Bøgh

”Sorø Kunstmuseum rummer en udsøgt samling og nyder med sin placering og sine aktiviteter stor opbakning lokalt og nationalt. Jeg tror meget på museets rolle som en væsentlig dannelses- og oplevelsesinstitution i samfundet. Derfor glæder jeg mig virkelig meget til at vende tilbage til museumsverdenen og sammen med museets dygtige medarbejdere og mange frivillige udvikle og raffinere museet, så det vedbliver med at være relevant for sine nuværende gæster, men også tiltrækker et nyt publikum.”

Om valget af Marie Louise Helveg Bøgh siger bestyrelsesformand for Sorø Kunstmuseum, Kristine Christensen

Vi var helt enige om, at det skulle være Marie Louise Helveg Bøgh, der skal stå i spidsen for Sorø Kunstmuseum. Med hendes brede erfaring inden for kunstverdenen, er vi sikre på, at hun sammen med hele holdet kan skabe vedkommende udstillinger og arrangementer på museet og sikre, at der altid er noget for alle – både store og småHun er ligeledes vant til at lede små organisationer med store ambitioner og til at tage fat på alle niveauer – såvel kunstfagligt som praktisk og politisk.”   

Kort om Sorø Kunstmuseum

Sorø Kunstmuseum blev stiftet den 29. maj 1943 på initiativ af Soransk Samfund. Museet har til huse i en fredet ejendom, opført i 1832 som bolig for godsforvalteren ved Sorø Akademi. I 2011 blev museet udvidet med en præmieret ny tilbygning, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter. 

Museets samling rummer i dag ca. 2500 værker, som spænder over 350 års dansk kunst med en perlerække af malerier af de vigtigste kunstnere fra 1700-tallet til i dag. Museet har derudover landets største og fineste samling af russiske ikoner fra 1500-1900, doneret af Per Schrøder, Hermod Lannung og Lorentz Jørgensen.

Tidligere direktører

Viggo Thorlacius-Ussing var museets første direktør og sad fra åbningen i 1943 frem til sin død i 1976. Han blev efterfulgt af Marianne Saabye, der sad frem til 1986, hvorefter hun blev efterfulgt af Christian Gether, og derefter Charlotte Sabroe, som var direktør 1996-2020. Senest har Anna Krogh været direktør fra 2020-2023.

Pressefotos

Download her

Pressekontakt

Kristine Christensen, formand for bestyrelsen: 3195 3035

Eva Helsted, presseansvarlig, eh@sorokunstmuseum.dk: 50460620