Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Planlæg en dag i Sorø

Planlæg en dag i Sorø

Kunsten og videnskaben

Kunst og videnskab har noget til fælles. Både videnskabsmanden og kunstneren er kreative, eksperimenterende og nytænkende. Vi anbefaler en omvisning i museets samling og et besøg på Hauchs Physiske Cabinet.

Stiftelsen Sorø Akademi har i 2005 gennemrenoveret et ‘kabinet’ til Overhofmarskal A.W. Hauchs enestående samling af fysiske og kemiske instrumenter fra slutningen af 1700-tallet. Vi ser på koblingen mellem datidens kunstnere og videnskabsmænd hvor fantasi er en væsentlig drivkraft.

Kunsten og søen

I sommerperioden tager Sorø sig smukt ud, og en kombination af kunst og natur set fra søsiden er næsten ikke til at komme udenom. Sorø Bådfart sejler jer på en times rundtur på Sorø sø med kig til Akademihaven, Sorø Akademi og Jeppe Heins springvand på søen. 

Sorø bådfart sejler jer på en times rundtur på Sorø sø med kig til Akademihaven, og hvis vi er heldige: Jeppe Heins vandkunst: “Did I miss something”. Turen en inkl. en dejlig kaffekurv fra vores museumscafe, som I nyder ombord på båden, inden eller efter omvisning på museet. Programforslag:

Kunsten og Akademiet

Museets samling af over 300 års kunst er en tidslinje, der spejler sig i Sorøs historie: Akademihaven, Sorø Akademi, Sorø Klosterkirke, Videnscenteret. Dagen omfatter en omvisning på Sorø Kunstmuseum og på Sorø Akademi.

Sorø Akademi har gennem århundreder haft flere af især guldalderens betydelige malere som professorer. I selve hovedbygningen hænger betydelige værker, ligesom bygningen i sig selv er en spændende seværdighed. Vi starter på Kunstmuseet, hvor især guldaldersamlingen og tilknytningen til Akademiet belyses. Herefter omvises der i Akademiets hovedbygning. (Kort spadseretur på fem min. mellem museet og Akademiet).

Programmet for dagen kunne se sådan ud:


Varighed: ca. 3 timer

Periode: medio august – ultimo juni 

Pris: pr. person 225,- kr

Antal: min. 15 max. 42