Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Rettigheder og billedbrug

Rettigheder og billedbrug

Rettigheder og billedbrug

Store dele af Sorø Kunstmuseums samling er fri af ophavsretten, fordi kunstneren har været død i over 70 år. Du kan derfor bruge disse billeder, uden at spørge om lov, så længe du krediterer kunstneren, museet og fotografen.

Skal du bruge filer i høj opløsning, kan du henvende dig til museet og købe high.ress fotofiler. Du er også velkommen til at tage billeder af kunsten, når du besøger museet, så længe du respekterer nogle få, enkle regler (se fotografering på museet).

Billeder omfattet af Copyright

Værker er som udgangspunkt omfattet af copyright, når kunstneren er nulevende eller har været død i mindre end 70 år. Du kan bestille et billede af værket ved at henvende dig til vores fotosalg.

Derudover skal du søge om tilladelse til at bruge billedet hos dén, der ejer rettighederne til værket. VISDA – Visuelle Rettigheder Danmark forvalter rettigheder for de allerfleste billedkunstnere i Danmark og internationalt. Du kan også altid kontakte VISDA, hvis du ikke ved, hvem der ejer rettighederne til billedet, eller bare har spørgsmål til ophavsretten.

VISDA

Copydan-huset
Bryggervangen 8
2100 København Ø
Danmark

Telefon +45 35 44 14 91
Mail mail@visda.dk
Web visda.dk

Hvis du er interesseret i at købe fotos af museets værker, skal du gå til siden om fotosalg.

Fotografering på museet
- men der er enkelte regler, du skal følge