Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Sed eu nunc posuere, feugiat purus ut, feugiat dolor. In non ante vel velit tincidunt aliquam. Fusce sed arcu ultricies, posuere ante sit amet, gravida erat. Pellentesque id efficitur magna. Nullam tempor vitae orci sed venenatis. Etiam placerat euismod tincidunt.
Særudstilling

Alt dette er Deres – Kunst i industrikulturen

Særudstilling

Udstillingen viser, hvordan danske og udenlandske kunstnere har ladet sig inspirere af den industrielle udviklings nye teknikker, materialer og kulturelle fænomener. Udstillingen fokuserer på perioden efter 2. verdenskrig og frem til 1970, hvor industrisamfundet i stigende grad bliver afløst af informationssamfundet.

I 1950erne bevæger den såkaldte konkrete kunst sig ud i byrummet og indgår alliancer med erhvervslivet omkring storstilede udsmykningsopgaver. 1960ernes popkunst afspejler den voksende forbrugerkultur og kulturindustri, som reklamer, film, kulørte magasiner og tv er med til at skabe. I samme årti giver nye materialer som glasfiber og plastic nye udtryksmuligheder og industriens seriefremstilling slår bl.a. igennem i minimalismen. I 1960erne anvender kunstnerne også den billige offset-teknik til i stor stil at producere deres egne særtryk og tidsskrifter. De eksperimenterer med film, fotografi og computerteknologi. Kunsten tager de første skridt ind i den digitale tidsalder. 

Samlet er der tale om en periode med markante bevægelser i billedkunsten, som på forskellige måder rækker ud i samfundet og sender et nyt budskab til publikum: Alt dette er Deres! 

Udstillingen er Vestsjællands Kunstmuseums bidrag til den officielle fejring af Industrikulturens år i 2007.