Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Særudstilling

Astrid Kruse Jensen: Between the Real and the Imaginary

Særudstilling

Astrid Kruse Jensen (f. 1975) er en af de mest markante unge danske kunstnere, som arbejder med fotografiet i disse år. Særudstillingen er den første samlede museumspræsentation af Astrid Kruse Jensens værker.

Udstillingen rummer fem væsentlige serier, som Astrid Kruse Jensen har arbejdet med siden 1998: Imaginary Realities, Parallel Landscapes, Hypernatural, Indefinite Spaces samt den helt aktuelle The Construction Of Memories. I alle serier fornemmer man en stærk bevidsthed om fotografiets potentialer og spændvidde – fra aftryk af virkeligheden til manipulerende iscenesættelser.

Astrid Kruse Jensens mennesketomme nattebilleder har et uvirkeligt skær over sig, som ikke skyldes digitale manipulationer, men kunstnerens brug af en ekstremt lang eksponeringstid. Med sit kamera opsuger og intensiverer Kruse Jensen den lille smule lys, natten levner på selve stedet. Hun udvælger nøje sine locations og iscenesætter i nogle værker en mystisk kvindefigur klædt i rødt. Som beskuere fanges vi ind i fotografiernes næsten surreelle verden, hvad enten de er indfanget på en paintball-bane på Amager eller i badeanstalter på Island.

I forbindelse med udstillingen har museet udgivet en folder (6 sider) med gengivelser af udvalgte værker, forord samt en tekst af kritikeren Astrid La Cour.