Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Særudstilling

Cathrine Raben Davidsen: META morfoser

Særudstilling

Vestsjællands Kunstmuseum prioriterer med jævne mellemrum at tage pulsen på den aktuelle kunstscene ved at gennemføre projektudstillinger med yngre kunstnere. Det er med stor glæde, at vi denne gang kan præsentere billedkunstneren Cathrine Raben Davidsen. Udstillingen, META MORFOSER, er skabt specielt til Vestsjællands Kunstmuseums udstillingsrum, og den vil indeholde såvel ældre som helt nye værker.

Med Cathrine Raben Davidsen introduceres en kunstner, for hvem den klassiske kunst- og litteraturhistorie danner udgangspunkt for en personlig søgen efter indsigt. Cathrine Raben Davidsen beskrives ofte som en “sampler” eller “DJ” fordi hun blander figurer fra klassiske mesterværker med nutidige billedelementer fra mode- og reklameverdenen.

Cathrine Raben Davidsen illustrerer ikke, men omsætter snarere de fundne figurer til elementer i et personligt vokabularium, til en slags “selv-billeder” om man vil.

Hendes værker handler om kvindelighed, køn og identitet, men de mange slørede øjne, maskerede ansigter og labile kroppe viser, at det langt fra er en smertefri eller uproblematisk proces at komme til sig selv.

Cathrine Raben Davidsen intensiverer sine menneskefigurer med konturstreger og skarpe neonfarver, der antyder kropslige forvridninger og isolerede områder af følelser og energi. Især lader hun figurernes ansigter, med deres “pudrede” hud og “sminkede” øjne, besidde et særligt udtryk af skønhed, gru og melankoli.

Trods det at figurerne er hentet fra fortiden virker de som sære spejlinger af det moderne menneske, hvor en blanding af narcissistisk selvforelskelse, uro og isolation præger dem.

Værk: Cathrine Raven Davidsen, Lippy, 2005