Lukket nu – Åbent i dag 11:00 - 17:00
Særudstilling

Fra hånd til ånd. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke

Oplev de fire nye messehagler, der er skabt til Sorø Klosterkirke af Maja Lisa Engelhardt, Berthe Bramsen og Annette Freifeldt.
Særudstilling

Sorø Kunstmuseum viser i sensommerens særudstilling de fire nye messehagler, der er skabt til Sorø Klosterkirke. Oplev Maja Lisa Engelhardts skitser, fordyb dig i brodøse Berthe Bramsens mange broderi-materialer og skrædder Annette Freifeldts vilde stoffer.

Vi fejrer genåbningen af Sorø Klosterkirke, der åbnede i maj 2022 efter en længere renovering, med en præsentation af de fire nye messehagler, der er skabt til klosterkirkens præster. I særudstillingen formidler vi den kunstneriske og kreative proces, der ligger til grund for de kirkelige klæder. Sammen med de tre kunstnere bag messehaglerne genskaber vi et rum, der mimer de værksteder, som klæderne er blevet skabt i. Ideen er at give publikum et indblik i de mange overvejelser, der ligger til grund for de færdige klæder – fra mentale billeder i kunstnerens hoved til den stoflig materialitet.

Messehaglerne er udført i de liturgiske farver hvid, grøn, violet og rød, der følger kirkeårets højtider. Motiverne er inspireret af klosterkirkens udsmykninger, bl.a. kløverkorset, betlehemsstjernen og frugtbarhedens kornaks.

Særudstillingen er ledsaget af en publikation “Maja Lisa Engelhardt. Fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke” (2022), der sælges i museets butik.

Såvel udstilling som publikation er generøst støttet af Brand af 1848 Fond.

Fernisering og Artist Talk

Der er fernisering på museet torsdag 1. september kl. 17-19. Udstillingen åbnes af Roskilde Stifts nye biskop Ulla Thorbjørn Hansen.

De tre kunstnere Maja Lisa Engelhardt, Berthe Bramsen og Annette Freifeldt fortæller mere om processen og samarbejdet omkring messehaglerne på museet søndag 4. september kl. 14-15:30.

Udstillingen slutter søndag 20. november. Denne dag kan du møde kunstneren Maja Lisa Engelhardt, der fortæller mere om messehaglerne og sit kunstneriske virke.

>> Læs pressemeddelelsen

>> Hent pressefotos

Berthe Bramsen i sit broderiværksted. Foto: Ole Akhøj.
Maja Lisa Engelhardts messehagler
Tilblivelsen af de fire nye messehagler til Sorø Klosterkirke. Fotos: Ole Akhøj.