Lukket nu – vi åbner igen onsdag klokken 11:00
Regitze Engelsborg Karlsen
Særudstilling

FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.

Sommerens særudstilling sætter fokus på samtidskunsten og vender blikket mod naturen i og omkring Sorø.
Særudstilling

Med sommerens særudstilling ’FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.’ fuldender vi udstillingstrilogien ’Naturen taler’ med et særligt fokus på samtidskunstnernes blik på naturen i og omkring Sorø.

Flere kunstnere fra de to forrige udstillinger ’Naturen taler’ (2021) og ’Tilbage til rødderne’ (2022) vender tilbage til museet sammen med tre lokale kunstnere, der alle er inviteret til at gå i dialog med naturen i Sorø. De sætter bl.a. fokus på naturens underlæggende kommunikationssystemer, længslen efter samhørighed og klimaforandringernes rolle i deres undersøgelse af naturen.

Gennem værker af en række danske og internationale kunstnere udforsker vi forholdet mellem natur, kommunikation og kunst. Kan kunsten udvide vores forståelse og oplevelse af naturen? Hvilke betydninger og forestillinger knytter der sig til den lokale natur? Og hvad opstår der i mødet mellem samtidskunsten og naturen i Sorø? 

Glæd dig til at gå på opdagelse i værker inden og uden for museets mure. En del af kunstnerne producerer helt nye værker til udstillingen, mens andre bidrager med eksisterende værker. Der vil blive vist værker rundt omkring i Sorø – både i byen og i skoven. 

De deltagende kunstnere: Amitai Romm, Andreas Rasmussen, Anna Bak, Dan Stockholm, Laurits Malthe Gulløv, Lisbeth Bank, Pernille Bøggild, Regitze Engelsborg Karlsen, René Schmidt, Sonja Strange og Silas Inoue.

>> Læs pressemeddelelsen

Fernisering: torsdag 15. juni kl. 17-18:30.

Bemærk, at vandtårnet ved Sorø Station med Sonja Stranges værk ‘Wake-up (song)’ er åbent torsdag 15. juni kl. 15:30-16:30.

Vi opdaterer løbende programmet for arrangementer og foredrag i forbindelse med udstillingen.

Tak til:

Udstillingstrilogien ’Naturen taler’ er støttet af Det Obelske Familiefond. Denne aktuelle udstilling er støttet af 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond og Trelleborg Fonden – i samarbejde med Sydbank. Tak til Stiftelsen Sorø Akademi, DSB, Sorø Museum og Havehistorisk Forening i Sorø for at muliggøre, at ud­stillingen også folder sig ud i Sorøs lokale natur og omgivelser.

Foto: Regitze Engelsborg Karlsen ‘Trækker tiden ud, puster støvet ud‘ (2023). Detalje fra en skulpturgruppe, som opsættes i museets gårdhave i udstillingsperioden.