Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Regitze Engelsborg Karlsen
Særudstilling

FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.

Særudstillingen sætter fokus på samtidskunsten og vender blikket mod naturen i og omkring Sorø.
Særudstilling

Med særudstillingen ’FORBUNDET: Kunst.Natur.Sorø.’ fuldender vi udstillingstrilogien ’Naturen taler’ med et særligt fokus på samtidskunstnernes blik på naturen i og omkring Sorø.

Flere kunstnere fra de to forrige udstillinger ’Naturen taler’ (2021) og ’Tilbage til rødderne’ (2022) vender tilbage til museet sammen med tre lokale kunstnere, der alle er inviteret til at gå i dialog med naturen i Sorø. De sætter bl.a. fokus på naturens underlæggende kommunikationssystemer, længslen efter samhørighed og klimaforandringernes rolle i deres undersøgelse af naturen.

Gennem værker af en række danske og internationale kunstnere udforsker vi forholdet mellem natur, kommunikation og kunst. Kan kunsten udvide vores forståelse og oplevelse af naturen? Hvilke betydninger og forestillinger knytter der sig til den lokale natur? Og hvad opstår der i mødet mellem samtidskunsten og naturen i Sorø? 

Glæd dig til at gå på opdagelse i værker inden og uden for museets mure. En del af kunstnerne producerer helt nye værker til udstillingen, mens andre bidrager med eksisterende værker. Der vil blive vist værker rundt omkring i Sorø – både i byen og i skoven. 

De deltagende kunstnere: Amitai Romm, Andreas Rasmussen, Anna Bak, Dan Stockholm, Laurits Malthe Gulløv, Lisbeth Bank, Pernille Bøggild, Regitze Engelsborg Karlsen, René Schmidt, Silas Inoue og Sonja Strange.

>> Læs pressemeddelelsen

>> Installationsfotos

VÆRKER UDENFOR MUSEET

På kortet nedenfor kan du se placeringen af de værker, der er opstillet udenfor museet. Bemærk, at René Schmidts skulpturer er flyttet fra skoven til museets gårdhave og at Sonja Stranges værk “Wake-up (song)” kan opleves i Vandtårnet ved Sorø Station på følgende dage i september og oktober:

Torsdag 7. september kl. 16:30-17:30
Torsdag 14. september kl. 16:30-17:30
Torsdag 21. september kl. 16:30-17:30
Torsdag 28. september kl. 16:30-17:30
Torsdag 5. oktober kl. 16:30-17:30
Torsdag 12. oktober kl. 16:30-17:30
Torsdag 19. oktober kl. 16:30-17:30

EVENTS

EGEDAG: Lørdag 2. september kl. 14-16: Forfatter/kunstnersalon med Jens Blendstrup og Dan Stockholm.

BØRNEKULTURFESTIVAL I SORØ: Lørdag 16. september kl. 10-13.

EFTERÅRSFERIE FOR BØRN: Kreativt værksted 17.-19. oktober.

FINISSAGE: Søndag 22. oktober kl. 14-15:30. Vi siger farvel til FORBUNDET med en event i Vandtårnet ved Sorø Station.

Vi opdaterer løbende programmet. Se alle museets arrangementer her

TAK TIL

Udstillingstrilogien ’Naturen taler’ er støttet af Det Obelske Familiefond. Denne aktuelle udstilling er støttet af 15. Juni Fonden, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond og Trelleborg Fonden – i samarbejde med Sydbank. Tak til Stiftelsen Sorø Akademi, DSB, Sorø Museum og Havehistorisk Forening i Sorø for at muliggøre, at ud­stillingen også folder sig ud i Sorøs lokale natur og omgivelser, samt til Birkemosehus der har sponsoreret garn til værket HEAREAR af Pernille Bøggild.

FORMIDLINGSFILM

Der er produceret små film med alle de deltagende kunstnere, som kan ses i en samlet film nedenfor. De af kunstnerne, der har opstillet værker udenfor museet, kan også ses i små separate film: Andreas Rasmussen, Laurits Malthe Gulløv, Lisbeth Bank, Regitze Engelsborg-Karlsen, René Schmidt, Silas Inoue og Sonja Strange.

Foto (øverst på siden): Regitze Engelsborg Karlsen ‘Trækker tiden ud, puster støvet ud‘ (2023).

Fotos (nederst på siden): Kort over værkernes placering udenfor museet samt et udsnit af værker af Laurits Malthe Gulløv, Amitai Romm, Regitze Engelsborg Karlsen, Pernille Bøggild og Sonja Strange.