Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Fulby keramik 60 år_Sorø Kunstmuseum
Særudstilling

Fulby keramik 60 år

Udstillingen markerer Fulby keramiks 60 års jubilæum med et udsnit af værkstedets kendte klassikere.
Særudstilling

Fulby keramik fylder 60 år og det markeres med en udstilling på Sorø Kunstmuseum fra den 9.-19. februar. Parret bag keramikken Hans og Birgitte Börjeson har gennem alle årene boet og arbejdet lidt uden for Sorø i landsbyen Fulby.

Hans og Birgitte Börjeson arbejder i et tæt fællesskab, både når det gælder om at udvikle idéer, finde løsninger på såvel tekniske som kunstneriske problemer og udføre de enkelte arbejder. At samarbejde på denne måde og give keramikken navn efter det sted, hvor den produceres, er en praksis med lange rødder indenfor pottemagertraditionen.

Mange forbinder først og fremmest Fulby-keramik med saltglaseret stentøj. Selvom Hans og Birgitte også laver fade og skåle af porcelæn med celadonglasur, så er det indenfor det saltglaserede, at de har sat de stærkeste spor og høstet mest anerkendelse, bl.a. med priser på den første World Ceramic Biennale i Korea i 2001. Parret har også udstillet deres keramik på bl.a. Designmuseum Danmark i København og keramikmuseet CLAY i Middelfart.

PROGRAM

Torsdag 9. februar kl. 15-17: Fernisering – alle er meget velkomne.

Torsdag 16. februar kl. 16-17: (UDSOLGT) Artist Talk med Hans og Birgitte Börjeson.

Bemærk, at der er åbent alle dage i udstillingsperioden (9.-19. februar), også mandag 13. februar, hvor museets butik og café også er åben. Der er gratis adgang til Fulby-udstillingen, som er opsat i salen ved museets café. Hvis du vil besøge museets faste samling, skal du betale entré.

>> Læs pressemeddelelsen (24.01.2023)