Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Særudstilling

Harald Giersing – modernismens fortællinger

I 2022 går Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum sammen om et stort anlagt udstillings- og forskningsprojekt, hvor blikket vendes imod én af de mest centrale modernistiske skikkelser i dansk kunsthistorie – Harald Giersing.
Særudstilling

Harald Giersings (1881-1927) liv og kunstneriske karriere var gjort af det stof, som rigtig gode fortællinger skabes af. I Harald Giersing – modernismens fortællinger præsenteres det største samlede udvalg af Giersings værker herhjemme de seneste 25 år, når publikum inviteres ind til mere end 80 værker indlånt fra museer og private samlinger i ind- og udland.

Udstillingen præsenterer Giersings imponerende kunstneriske spændvidde; fra impressionistiske portrætter til værkgrupper af kraftfulde farvekompositioner, der med karakteristiske ekspressive penselstrøg og blottede træpaneler, sætter scenen for gengivelsen af en motivverden hentet fra København omkring århundredeskiftet.

I et væld af værker omgives vi af atletiske kroppe fra teatrets scene, frodige landskaber med spor af industrialiseringen, energiske sportsudøvere, ansigtsløse portrætter, eftertænksomme kirkegårde og eksistentielle selvportrætter af en kunstner, der befandt sig i centrum af det hele.

Fernisering

Der er fernisering på Sorø Kunstmuseum torsdag 13. oktober kl. 17-19. Velkomst ved museets bestyrelsesformand Kristine Christensen, åbningstale ved museets direktør Anna Krogh og musikalsk indslag ved klassisk pianist Magnus Wenzel.

Se de kommende arrangementer i vores kalender

>> Hent pressefotos

Udstillingen og bogen er støttet af: 15. Juni Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Arne V. Schleschs Fond, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Gangstedfonden, Landsdommer V. Gieses Legat, Lektor Peer Rander Amundsens Legat, Lemvigh-Müller Fonden, Ny Carlsbergfondet, Toyota Fonden og William Demant Fonden.

Udstillingen på Sorø Kunstmuseum er støttet af: Sorø Spare- & Laanekasses Fond.

Særudstillingskataloget til “Harald Giersing og Modernismens fortællinger”