Åbenti dag: 11:00 – 16:00
Særudstilling

Harald Giersing og modernismens fortællinger

Særudstilling

I 2022 går Randers Kunstmuseum, Faaborg Museum og Sorø Kunstmuseum sammen om et stort anlagt udstillings- og forskningsprojekt, hvor blikket vendes imod én af de mest centrale modernistiske skikkelser i dansk kunsthistorie – Harald Giersing. Udstillingen åbner på Randers Kunstmuseum den 5. marts 2022 og slutter hos os i Sorø.

Harald Giersings (1881-1927) liv og kunstneriske karriere var gjort af det stof, som rigtig gode fortællinger skabes af. I Harald Giersing og modernismens fortællinger præsenteres det største samlede udvalg af Giersings værker herhjemme de seneste 25 år, når publikum inviteres ind til mere end 80 værker indlånt fra museer og private samlinger i ind- og udland.

Udstillingen præsenterer Giersings imponerende kunstneriske spændvidde; fra impressionistiske portrætter til værkgrupper af kraftfulde farvekompositioner, der med karakteristiske ekspressive penselstrøg og blottede træpaneler, sætter scenen for gengivelsen af en motivverden hentet fra København omkring århundredeskiftet.

I et væld af værker omgives vi af atletiske kroppe fra teatrets scene, frodige landskaber med spor af industrialiseringen, energiske sportsudøvere, ansigtsløse portrætter, eftertænksomme kirkegårde og eksistentielle selvportrætter af en kunstner, der befandt sig i centrum af det hele.