Lukket nu – vi åbner igen fredag klokken 11:00
Leif Lage maleri
Særudstilling

LEIF LAGE: LIV OG VÆRK

Denne sommer kan du opleve helt nye værker i vores samling af den soranske billedkunstner Leif Lage (1933-2020).
Særudstilling

Sorø Kunstmuseum har modtaget en særlig testamentarisk deponering af billedkunstneren Leif Lage (1933-2020). Det fejrer museet med en udstilling, der viser både malerier, akvareller og grafiske tryk, der alle er skabt i perioden 1986-2010. Der er tale om en fokuseret, væsentlig samling af en enkelt kunstner, der var forankret i Sorø, og som havde nationalt udsyn. Udstillingen af Leif Lages malerier og akvareller præsenterer kunstnerens værk i al sin mangfoldighed, og formidler kunstnerens koloristiske, udtryksfulde og stemningsfulde fortolkninger af livet. 

Leif Lage var aktiv i kunstnersammenslutningen “Koloristerne” – og det siger meget om hans kunstneriske fokuspunkt: farven som markør af stemning, følelse, og ikke mindst som et nærværende stofligt element på fladen. Hans væsentlige værk fortjener museal opmærksomhed som en vedkommende stemme i nyere dansk kunsthistorie. Udstillingen Leif Lage: Liv og værk udbreder kendskabet til en kunstners særlige udtryk og giver indsigt i et kunstneriske materiale, der er både unikt og repræsentativt for strømninger i dansk kunst. En lokalt forankret figur, der skabte kunst af høj kvalitet og med stor relevans.  

Leif Lage (1933-2020) var født og opvokset i Sorø. Han blev uddannet fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 1965. Han udviste tidligt en stærk koloristisk fornemmelse i sine delvist abstrakte billeder. Senere blev han mere figurativ og ekspressiv i sit udtryk. Det samlede værk viser en undersøgende og eksperimenterende kunstner, der formåede at sætte sig sine spor i kunsthistorien. Han modtog i 1988 den fornemme Eckersberg Medalje. 

Kunstneren er bl.a. repræsenteret på Museum Jorn, Trapholt, Sønderjyllands Museum og KØS.