Åbenti dag: 11:00 – 17:00
Særudstilling

PETER BONDE: UNCLAIMED BAGGAGE WILL BE DESTROYED

Særudstilling

Bonde, der er opvokset i Sorø, skaber til denne udstilling værker, der relaterer sig til hans fascination af den storslåede soranske natur og hans tid i byen i begyndelsen af 1970’erne.

Billedkunstneren Peter Bonde var en af de toneangivende kunstnere bag det nybrud, der skete på 1980ernes kunstscene. Som en del af de “Nye Vilde” har han markeret sig med et heftigt maleri, som trods en til tider antiæstetisk fremtoning ikke har efterladt tvivl om de maleriske kvaliteter.

I dag mere end tredive år efter debuten er Peter Bonde fortsat en central skikkelse i dansk kunst. Hans undersøgelser af maleriets udtryksmuligheder har bragt ham rundt om utallige materialemæssige eksperimenter, fra det traditionelle maleri med olie på lærred til fotomontager, assemblager og installationer.

Bonde var aktuel på den seneste Venedig Biennale med en stor ruminstallation, som var et samarbejde med den dansk-vietnamesiske kunstner Danh Vo. Peter Bonde er opvokset i Sorø og er uddannet på Kunstakademiet i København, hvor han også har virket som professor i en årrække.