Udstillingen ser på den danske reformator Hans Tausen gennem en nutidskunstners øjne.
Torben Ebbesen er en af sin generations markante navne. Den snart 60-årige billedhugger står bag flere roste udstillinger og offentlige udsmykninger og er repræsenteret på en række af landets større kunstmuseer.
Kommunikation er et nøgleord i Torben Ebbesens kunstneriske virke. Han går gerne i dialog med sin egen tid, men dialogen kan også være af historisk, religiøs, mytologisk og videnskabelig karakter. Værkerne kan opleves som udfordrende rebus’er, hvor former, materialer og titler spiller op mod hinanden.
På denne udstilling er det kirkereformatoren Hans Tausen, der er hovedperson i dialogen med Torben Ebbesen. Det sker i anledning af det forestående reformationsjubilæum. Udstillingen er netop blevet vist i Viborg, hvor den lutherske lære blev indført allerede i 1529 – syv år inden Reformationen officielt sejrede i Danmark.
Skønt det var i Viborg, at Hans Tausen første gang vandt gehør for sine lutherske prædikener, så er udstillingens reformationstema også aktuel for Vestsjælland. Hans Tausen blev nemlig som ung sendt til Johanitterklostret i Antvorskov ved Slagelse, og efter studietiden, der bl.a. bragte ham til Wittenberg, vendte han tilbage til Antvorskov, inden han få år senere kom til Viborg.