Lukket nu – vi åbner igen lørdag klokken 11:00
Særudstilling

Vi er et hold af en helt ny tid

Mini-udstilling, oplæsning og workshop af kunstneren Tomas Lagermand Lundme.
Særudstilling

Installationsværket “Vi er et hold af en helt ny tid” iscenesætter et omklædningsrum med bænk, spejl, opslagstavle og sportstøj. Værket kobler sport og kunst, og er inspireret af de samtaler, som kunstneren Tomas Lagermand Lundme har haft med unge mennesker om at føle sig utilpas i omklædningsrummet.

“Vi er et hold af en ny tid” er en del en større kunstnerisk og tværfaglig undersøgelse af hadets retorik, der handler om, hvor og hvordan hadet opstår. Netop i fodboldverden bruges ord som svans, bøsse og taber ofte som skældsord. Ord, der ikke kun kommer fra spillerne på banen, men fra tilskuerne på tribunerne, publikum bag tv-skærmene og fylder omklædningsrummene overalt, før og efter en kamp. Undersøgelser viser at hver 5. LGBTQ+ person ikke føler sig tilpas og hjemme i idrætten på grund af mistrivsel og manglede inklusion.

Installationen ”Vi er et hold af en helt anden tid” er en videreudvikling af værket “Kærlig hilsen hadet”, der blev vist på Sorø Kunstmuseum i 2020. Sidstnævnte var baseret på Tomas Lagermand Lundmes egen fortælling om de hadforbrydelser, som han selv blev udsat for i 2009, og om tankerne, eftervirkningerne, skammen og selvskaden, der efterfølgende fulgte med.

Værket er støttet af Statens Kunstfond, Kulturministeriet, Ny Carlsbergfondet, Københavns Kommunes Billedkunstudvalg og Østerbro Lokaludvalg.

Events

Tomas Lagermand Lundme vil afholde en artist talk torsdag den 20. januar kl. 16:30-17:30 med oplæsning fra sine gribende bøger, der trods udgangspunktet i hans egne erfaringer som homosexuel og offer for hatecrime, er enormt humoristiske og velskrevne.

Læs mere om workshops for børn og unge